A fost lansată licitația pentru Studiul de Fezabilitate al drumului rapid București-Giurgiu.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Licitație pentru Studiul de Fezabilitate al Drumului de Mare Viteză București-Giurgiu

Compania Națională de Investiții Rutiere a anunțat astăzi deschiderea licitației pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al Drumului de Mare Viteză București-Giurgiu. Data limită pentru depunerea ofertelor este 9 decembrie 2024, iar documentația necesară pentru atribuirea contractului va fi disponibilă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea estimată a contractului se ridică la 44 milioane lei, fără TVA.

Importanța Drumului de Mare Viteză

Acest drum este parte integrantă a Coridorului de Transport Pan-European nr. IX. Studiul de Fezabilitate va include o analiză detaliată a mai multor aspecte, printre care variantele de traseu, tipul de drum (autostradă sau drum expres), structura acestuia (inclusiv opțiunea unui sistem rutier din beton de ciment) și conexiunile cu alte proiecte de infrastructură. De asemenea, se vor explora soluții de finanțare, inclusiv prin parteneriate public-privat (PPP).

Conexiuni și soluții tehnice

Proiectantul va evalua și opțiunile de desprindere din viitoarea Autostradă A 6 București-Alexandria, în zona Ghimpați, precum și din zona de Sud a Bucureștiului, A 0/Drum Radial 9. De asemenea, se va studia posibilitatea conexiunilor cu Autostrada A 1 București-Pitești, la Bolintin sau Corbii Mari. În ceea ce privește structurile și soluțiile tehnice, se va solicita o analiză privind utilizarea materialelor de construcție, fie din import, fie din producție internă.

Aspecte inovatoare în caietul de sarcini

Caietul de sarcini pentru Studiul de Fezabilitate include elemente inovatoare, cum ar fi implementarea conceptului BIM (Building Information Modelling). Totodată, CNIR va solicita viitorului prestator să echipeze instalațiile de foraj cu sisteme GPS și camere video, pentru a permite monitorizarea lucrărilor în timp real.

Durata contractului și finanțare

Contractul va avea o durată de 18 luni, din care 16 luni sunt dedicate realizării studiului de fezabilitate, iar 2 luni pentru asistență tehnică în pregătirea contractului de proiectare și execuție. Finanțarea Studiului de Fezabilitate va proveni din Fonduri Europene nerambursabile și de la Bugetul de Stat.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *