A început procesul împotriva unor proxeneți care au exploatat o minoră în interes personal.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Decizie Tribunalul Constanța: Judecarea unui grup infracțional pentru trafic de minori

Tribunalul Constanța a hotărât că membrii unui grup infracțional, format din șase bărbați și o femeie, pot fi judecați pentru trafic de minori. Aceștia sunt acuzați de exploatarea sexuală a unei minore în vârstă de 12 ani. Fata a fost raportată dispărută în luna decembrie, după ce a părăsit un centru de plasament.

Persoanele implicate, Alexandru Nicușor Neagu, Iulian Alexandru Sali, Elena Gabriela Stamin, Marian Radu, Florin Andrei Cordonaș, Ilie Alexandru Dulgheriu și Petre Adelin Roșu, au fost deferite justiției în luna iunie 2024, într-un dosar gestionat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din Constanța.

Percheziții și acuzații grave

În cadrul investigației, procurorii au efectuat șapte percheziții domiciliare în județele Constanța și Iași, aplicând totodată șapte mandate de aducere. Aceste acțiuni au avut loc în aprilie 2024, în contextul unor acuzații de trafic de minori în formă continuată, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism.

Conform cercetărilor, în luna februarie 2024, un individ a recrutat o minoră aflată într-o situație de vulnerabilitate, iar între februarie și martie 2024, aceasta a fost adăpostită, împreună cu alte trei persoane, în diverse locații din Constanța, unde a fost obligată să practice prostituția. Din această activitate, grupul a obținut beneficii financiare semnificative.

Exploatarea anterioară a victimei

Se pare că, anterior, în perioada noiembrie – decembrie 2023, aceeași minoră a fost exploatată sexual de alți trei indivizi, care au încasat banii obținuți din activitățile ilegale. Doi dintre aceștia au întreținut relații sexuale cu victima, iar unul dintre ei a realizat și distribuit filmări în care minora apărea în ipostaze sexuale explicite, folosind un telefon mobil.

Progresul procesului judiciar

Audierile au avut loc la sediul DIICOT Constanța, iar după finalizarea urmăririi penale, dosarul a fost înaintat instanței cu un rechizitoriu. De la începutul lui iunie 2024, cazul a fost examinat de judecătorul de Cameră preliminară, care a evaluat legalitatea și corectitudinea administrării probelor.

Pe 27 ianuarie, judecătorul a decis că sesizarea instanței cu rechizitoriu este legală și întemeiată, dispunând astfel începerea judecății împotriva inculpaților. Totuși, această hotărâre nu este definitivă și poate fi contestată. În prezent, inculpații se află în arest preventiv.

În ceea ce o privește pe victimă, aceasta a fost temporar plasată într-un centru de protecție din Constanța, dar în luna decembrie 2024 a dispărut, părăsind centrul fără a se mai întoarce.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *