Acțiuni de educare și prevenire a corupției realizate pe litoral

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 219

Sursa foto:

0:00

Activități Anticorupție pe Litoralul Românesc

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au fost, astăzi, din nou, prezenți în județul Constanța, interacționând cu cetățenii și turiștii care se află în această perioadă pe litoral. Scopul acestor activități este de a spori gradul de informare și de a consolida integritatea în rândul comunității.

În cadrul acțiunilor desfășurate, echipele DGA au colaborat cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, implicați în menținerea ordinii și siguranței publice pe litoralul românesc al Mării Negre. Această colaborare permite ofițerilor să interacționeze direct cu cetățenii în timpul activităților zilnice, conform unui comunicat emis de DGA.

În prima etapă a acțiunii, polițiștii DGA s-au adresat participanților la traficul rutier, desfășurând activități cu sprijinul Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Conducătorilor auto și pasagerilor le-au fost distribuite materiale informative referitoare la infracțiunile de corupție și modalitățile de raportare a acestora, în special prin intermediul Sistemului Call-center anticorupție – 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea.

Scopul acțiunii este de a întări integritatea instituțională în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne, subliniind importanța conștientizării și sensibilizării publicului privind consecințele implicării în acte de corupție. De asemenea, se urmărește promovarea unei atitudini preventive și a comportamentului etic pentru a asigura siguranța cetățenilor și a menține un climat de integritate în rândul personalului MAI.

În cea de-a doua etapă, au fost organizate întâlniri cu angajații MAI, în cadrul cărora li s-au reamintit obligațiile legale privind etica și conduita profesională, precum și importanța rolului lor în descurajarea practicilor corupte.

Direcția Generală Anticorupție continuă să desfășoare activități similare la nivel național, contribuind astfel la dezvoltarea profesională și la comunicarea mesajelor anticorupție în comunitate.

Distribuie acest articol