Acțiuni de Siguranță pe Dunăre
În cadrul măsurilor de siguranță implementate pe fluviul Dunăre, poliția transporturi navale, în colaborare cu autoritățile competente, a realizat 142 de intervenții. Aceste acțiuni au inclus verificarea a peste 11.000 de persoane și a 3.800 de nave. În urma acestor controale, au fost aplicate 3.432 de sancțiuni și au fost constatate 662 de infracțiuni.
Prevenirea Accidentelor Feroviare și a Furturilor
În perioada ianuarie – noiembrie 2024, polițiștii au desfășurat acțiuni menite să prevină evenimentele feroviare, identificând zonele cu risc și eliminând vulnerabilitățile. De asemenea, s-au concentrat pe asigurarea unui nivel ridicat de siguranță în transporturile aeriene, prin prevenirea furturilor din bagajele pasagerilor, și pe siguranța transporturilor navale pe Dunăre și lacurile navigabile.
Colaborare pentru Creșterea Siguranței
Structurile de poliție transporturi navale au cooperat cu partenerii tradiționali, inclusiv Autoritatea Navală Română și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, organizând 142 de acțiuni. Aceste acțiuni au dus la verificarea a 11.000 de persoane și a 3.800 de nave, constatându-se 662 de infracțiuni în sectorul naval și aplicându-se sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 1.533.400 de lei.
Protejarea Ecosistemului Dunării
Pentru protejarea ecosistemului Dunării, poliția transporturi navale a desfășurat 304 acțiuni dedicate prevenirii pescuitului ilegal și a infracționalității asociate. Au fost efectuate 1.182 de controale, care au dus la constatarea a 312 infracțiuni de pescuit ilegal, aplicându-se 1.025 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 322.620 de lei.
Confiscări Importante
În cadrul acțiunilor de combatere a infracționalității, au fost confiscate 70 de ambarcațiuni, 42 de motoare de ambarcațiuni, două autovehicule, 670 de unelte de pescuit, 3 dispozitive electrice, 86,4 kilograme de icre (inclusiv 1 kilogram de icre de sturion) și 6.722 de kilograme de pește (din care 179 de kilograme de sturion).
Patrula Navală Mixtă Româno-Bulgară
Conform Planului cadru de cooperare între Inspectoratul General al Poliției Române și Direcția Generală Poliția de Frontieră din Republica Bulgaria, a fost reoperaționalizată patrula navală mixtă româno-bulgară începând cu 31 martie 2024. Aceasta va desfășura lunar 14 activități comune pe cele 7 sectoare de pe fluviul Dunăre.