Administrația locală recrutează diriginți pentru supravegherea lucrărilor la Spitalul de Boli Infecțioase.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Primăria Constanța lansează o licitație pentru supervizarea lucrărilor de eficiență energetică

Primăria Municipiului Constanța a inițiat o licitație pentru achiziționarea serviciilor de supervizare a lucrărilor destinate creșterii eficienței energetice la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Valoarea estimativă a contractului se ridică la 1,1 milioane de lei, fără TVA.

Detalii despre procedura de licitație

Pe 14 ianuarie 2025, municipalitatea a demarat o procedură publică de licitație pentru alegerea diriginților de șantier care vor superviza și verifica execuția lucrărilor aferente investiției menționate. Serviciile includ supervizarea lucrărilor de proiectare, cum ar fi Proiectul pentru Autorizația de construire, Proiectul Tehnic, Detaliile de Execuție și asistență tehnică.

Valoarea totală a contractului este de 1.169.630 de lei, fără TVA, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor este stabilit pentru 17 februarie 2025.

Evaluarea ofertelor pentru Proiectul Tehnic

În prezent, cele trei oferte depuse pentru elaborarea Proiectului Tehnic și execuția lucrărilor sunt în proces de evaluare. Ofertele tehnice au fost prezentate de următoarele asocieri:

  • Asocierea Con-A Operations (lider) – CEC Solutions SRL și GB Indco SRL
  • Asocierea SSAB-AG SRL (lider) – Bemel AG SRL
  • Asocierea Concelex SRL (lider) – Quadratum Architecture SRL – Concelex Engineering SRL

Proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

La începutul lunii iunie 2024, a fost publicat anunțul privind achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 8 iulie 2024, iar procesul de evaluare a ofertelor este încă în curs de desfășurare.

Valoarea estimată a proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Spitalul Municipal Constanța“ se ridică la 90.733.602,29 lei, fără TVA, din care finanțarea nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență este de 27.826.379,53 lei.

Lucrările prevăzute în proiect

Lucrările planificate includ compartimentări interioare, închideri, pardoseli, tâmplărie exterioară și interioară, finisaje interioare și exterioare, acoperiș, instalații sanitare, instalații de încălzire/răcire, climatizare și ventilație, precum și instalații electrice și gaze medicale.

Un aspect important al proiectului este reorganizarea secțiilor din spital. La finalizarea lucrărilor, demisolul va fi destinat rezidenților, vestiarelor pentru asistenți și infirmieri, și morgii; parterul va fi utilizat pentru spitalizarea de zi, etajul I va include Pediatria, etajul II va cuprinde secția Adulți 1, iar etajul III va fi dedicat secției Adulți 2.

Perioada de implementare

Implementarea proiectului este planificată pe o perioadă de 36 de luni de la semnarea contractului de finanțare, estimându-se finalizarea acestuia până la sfârșitul lunii ianuarie 2026.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *