Apa a fost restabilită în diverse zone ale municipiului.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 227

Sursa foto:

0:00

Finalizarea lucrărilor de conectare a noilor tronsoane de apă

Echipele de intervenție au reușit în cursul nopții trecute să finalizeze lucrările de conectare a noilor tronsoane la sistemul existent ce pleacă de la stația de tratare și pompare Palas. După finalizarea acestor lucrări, au fost efectuate manevrele necesare pentru umplerea instalației și intrarea în presiune.

Detalii despre reluarea furnizării apei potabile

Este important de menționat că timpul necesar pentru încărcarea cu apă a rețelei de distribuție variază în funcție de topografia acesteia, lungimea rețelei (în unele zone de aproximativ 20 km) și diametrul conductelor. Reluarea furnizării apei potabile va avea loc progresiv pentru consumatorii din localitățile Eforie Nord, Lazu, Agigea, Cumpăna, precum și pentru cei din zonele afectate ale municipiului Constanța.

Se precizează că la capetele de coloană și la etajele superioare pot apărea întârzieri față de programul anunțat, în funcție de consumurile înregistrate în această perioadă.

Atenționări pentru consumatorii din zonele afectate

Consumatorii de apă potabilă din zonele afectate, inclusiv din localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord, dar și cei din municipiul Constanța (cartierele Palas, Industrială, Brătianu, Medeea, CET, Viile Noi, Sere, Anda, Km 4, Km 4-5, Km 5, Veterani, Faleză Sud, Far, Abator, Gară, Icil, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu, Compozitori, Baba Novac cu Halta Traian și zonele comerciale Vest și Constanța Sud) sunt atenționați că, din cauza manevrelor de golire și umplere a sistemului public de alimentare cu apă, pot apărea temporar modificări ale calității apei, precum turbiditate și schimbări de culoare. În această situație, este recomandat evitarea consumului de apă până la limpezirea acesteia.

Investiții în infrastructura de apă

Lucrările desfășurate fac parte din proiectul CL 34, având o valoare totală de aproximativ 38 milioane lei. Acestea sunt realizate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și prin PBSC (Contract de Servicii pentru optimizarea distribuției sistemelor de alimentare cu apă). Colaborând cu constructorii din cadrul contractului POIM, echipele RAJA SA au intervenit pentru a înființa cămine pentru vane de legătură și pentru sectorizarea sistemului.

Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt realizate în beneficiul consumatorilor pe termen lung, având ca scop îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețea, precum și garantarea siguranței și continuității furnizării serviciilor.

Remedierea avariilor la punctele termice

În urma comunicatului referitor la remedierea avariei care a afectat mai multe puncte termice, este de așteptat ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp, restabilind astfel furnizarea normală a serviciilor pentru toți consumatorii afectați.

Reluarea furnizării apei reci în Constanța

Furnizarea apei reci a fost reluată pentru toți consumatorii care au fost afectați de întreruperea recentă. Societatea TERMOFICARE CONSTANȚA SRL își exprimă regretul față de disconfortul creat consumatorilor din cauza acestei opriri, cauzată de o avarie la RAJA SA.

Informații suplimentare despre lucrări

În prezent, echipele RAJA desfășoară lucrări în mai multe zone din Constanța, iar informațiile referitoare la aceste activități vor fi actualizate pe parcurs.

Distribuie acest articol