Asociația „Suflete deschise” și Arimex Comexim 2000 SRL din Constanța fac apel la comunitate.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 120

Sursa foto:

0:00

Bucurie în Postul Adormirii Maicii Domnului pentru familiile din Constanța

În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, Asociația „Suflete deschise” a adus bucurie în rândul celor 30 de familii care locuiesc în grajdurile din județul Constanța. Voluntarii asociației au oferit alimente de bază, fructe, articole de încălțăminte și mobilier, dar cea mai mare bucurie a fost pentru cei 50 de copii, care au primit fiecare câte un ghiozdan echipat complet pentru noul an școlar.

Pentru a îndulci și mai mult momentul, fiecare copil a fost surprins cu dulciuri și fructe, precum și cu câte o iconiță a Maicii Domnului.

Apel la unitate și fapte de milostenie

Asociația „Suflete deschise” și Arimex Comexim 2000 SRL fac un apel către credincioși să se unească în rugăciune, post și fapte de milostenie. Aceștia subliniază importanța Maicii Domnului ca model de curăție și iubire, amintind că ea a fost printre puținii care au rămas sub crucea Mântuitorului. Rugăciunile către Maica Domnului sunt văzute ca o fereastră către Cer, ea fiind lumina sufletului și nădejdea noastră.

„Întâlnirea cu Maica Domnului este o experiență emoționantă, care trezește bucurii profunde. Să ne adunăm cu toții în fața Icoanei sale și să ne plecăm genunchii în rugăciune”, a transmis managerul societății Arimex Comexim 2000 SRL.

Rugăciune către Maica Domnului

Prea Curată Maică, Pururea Fecioară,

Sufletul din mine nu-l lăsa să moară,

Ci revarsă, Sfântă, peste el, de sus,

Mila Ta cea mare, mila lui Iisus!…

Îngeri împrejuru-mi fă să se adune,

Să-mi arate calea către cele bune,

Să-mi îndrepte pașii pe cărarea milei,

La-nceputul nopții, la-nceputul zilei!…

Să gonească toate duhurile rele,

Ce pândesc în drumul viețuirii mele,

Bietului meu suflet să-i dea viață nouă,

Să răsfrângă cerul ca un…

Îndemn la bunătate și milostenie

Într-un moment de adâncă reflecție, sufletul se îndreaptă către o divinitate, căutând alinare și îndrumare. Cu o umilință profundă, se roagă pentru mila și compasiunea ce pot fi oferite de Maica Preacurată, pururea Fecioară.

Mesajul de binefacere

„Fiți buni! Înmulțiți binele! Chiar dacă nu putem multiplica pâinea sau peștele, fiecare dintre noi are puterea de a răspândi binele. Nu uitați că cel care arată milă față de cei sărmani împrumută Domnului.” Aceste cuvinte subliniază importanța milosteniei, un gest creștin de a face bine din dragoste și compasiune pentru cei aflați în dificultate. Milostenia este considerată mai valoroasă decât caritatea, iar dăruirea de sine este esențială.

Reprezentanții Asociației „Suflete deschise” ne amintesc că ajutorul oferit celor în nevoie nu se limitează la perioade specifice de dăruire. Fiecare zi este o oportunitate de a oferi sprijin și de a fi alături de cei care au nevoie de noi.

Oportunități de donație

Mulți dintre noi dețin haine, încălțăminte sau jucării pe care nu le mai folosesc. Această acumulare poate fi transformata în fapte de bunătate. Un copil sărman se poate bucura enorm chiar și de o jucărie uzată. De aceea, cei care au bunuri de prisos sunt încurajați să le doneze celor care au nevoie.

Donațiile pot fi aduse la biserica locală sau, în cazul în care nu se pot deplasa, pot suna la numerele de telefon 0241.660.580; 072.256.7873; 0733.687.968; 0722356992. De asemenea, pot trimite un email la sufletedeschise@yahoo.ro între orele 8.00 – 18.00, iar echipa de voluntari a Asociației „Suflete deschise” se va ocupa de preluarea acestor daruri.

Importanța bunătății

„Lipsa de omenie și refuzul de a fi onest, harnic, milostiv și generos sunt mult mai dăunătoare decât sărăcia.” Aceste cuvinte ne reamintesc că îmbogățirea spirituală este esențială. Este important să ne îmbogățim în bunătate prin cuvinte de încurajare, sfaturi bune, mângâiere și ajutor oferit celor mai puțin favorizați.” a declarat Ghioc Camelia, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Aceste mesaje subliniază importanța solidarității și a sprijinului reciproc în comunitate, invitând fiecare persoană să contribuie la un bine comun.

Distribuie acest articol