Care este termenul pentru deschiderea pasajului pietonal din centrul orașului?

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Pasajul Pietonal de pe Strada Ștefan cel Mare Rămâne Închis

Lucrările de reabilitare de pe strada Ștefan cel Mare sunt aproape finalizate, însă pasajul pietonal din zonă rămâne, în continuare, închis. De-a lungul timpului, acest pasaj a fost supus multiplelor modificări, având perioade în care a fost neglijat, devenind un adăpost pentru persoanele fără locuință. În timpul mandatului fostului primar Făgădău, a fost transformat într-o galerie de artă în memoria lui Virgil Coman, fostul șef al Serviciului Județean al Arhivelor Naționale, dar au fost semnalate și atunci probleme legate de igienă.

Recent, pasajul a fost reabilitat în cadrul unui proiect destinat îmbunătățirii mobilității urbane în centrul orașului Constanța. Cu toate acestea, acesta rămâne închis, ceea ce obligă locuitorii și vizitatorii să utilizeze trecerile de pietoni pentru a traversa strada Mihai Viteazu și a accesa tronsonul străzii Ștefan cel Mare, dintre străzile Mihai Viteazu și Ștefan Mihăileanu.

Planuri de Redeschidere și Întreținere

Reprezentanții Municipalității au anunțat că pasajul va fi redeschis după recepția lucrărilor efectuate în cadrul proiectului. Primăria Constanța a inițiat o licitație în valoare de peste 28 de milioane de lei pentru lucrările de întreținere și menținere a infrastructurii urbane, a spațiilor verzi și a iluminatului public de pe strada Ștefan cel Mare. Valoarea contractului este de 28.004.967 de lei, fără TVA, iar procedura de licitație publică a fost deja lansată.

Acordul-cadru prevede, de asemenea, executarea lucrărilor necesare în pasajul de sub strada Mihai Viteazu. În cadrul acestui proiect, se vor desfășura două tipuri de lucrări: întreținere, care include revizii tehnice și menținerea dotărilor existente, și lucrări de menținere, care vizează înlocuirea totală sau parțială a elementelor afectate de vandalism, accidente sau utilizare necorespunzătoare.

Durata de execuție pentru aceste lucrări de întreținere și menținere este stabilită la 48 de luni de la emiterea ordinului de începere. Conform Caietului de sarcini, lucrările de întreținere vor fi efectuate periodic, cu frecvență săptămânală, lunară și anuală, în funcție de modul în care sunt exploatate investițiile din zonă.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *