Care sunt companiile interesate în construirea Noii Urgențe a Spitalului Județean?

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Finalizarea licitației pentru noul corp al Spitalului Județean Constanța

Licitația pentru construirea noului corp al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei din Constanța s-a încheiat pe 28 martie, marcând finalul termenului pentru depunerea ofertelor, după ce acesta a fost amânat de două ori. Au fost primite șase oferte din partea diferitelor firme.

Detalii despre licitație

Consiliul Județean Constanța a inițiat licitația pe 3 februarie, având ca obiect achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru investiția intitulată „Construire Corp nou – Urgențe/Traumatologie – Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța”. Termenul inițial pentru depunerea ofertelor era stabilit pentru 11 martie, însă a fost prelungit de două ori. Prima modificare a fost solicitată de operatorii economici, care au necesitat mai mult timp, iar a doua a fost efectuată după discuțiile cu ANAP, asigurându-se astfel un termen minim de 11 zile pentru studierea răspunsurilor la solicitările de clarificări.

Ofertele primite

La finalul termenului, au fost depuse următoarele oferte:

  • Ofertant unic: Construcții Erbașu SRL
  • Asocierea de firme Ness Proiect Europe (lider), Cubicon Invest SRL, Mansart Corporate SRL
  • Asocierea de firme Leviatan Design SRL (lider), Ubitech Construcții SRL
  • Asocierea de firme Con-A Operations SRL (lider), Tesseract Architecture SRL, Igna Instal SRL, BogArt SRL
  • Asocierea de firme Concelex SRL (lider), Concelex Engineering SRL, Quadrantum Architecture SRL
  • Asocierea de firme SSAB-AG (lider), Frasinul SRL, Bemel AG SRL

Obiectivele proiectului

Scopul principal al proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate și eficienței asistenței medicale prin investiții în infrastructura spitalicească din județul Constanța. Consiliul Județean urmărește construirea unei noi unități sanitare, dotată cu echipamente medicale moderne, astfel încât rezultatele obținute să fie semnificative pentru atingerea obiectivelor stabilite.

„Obiectivul proiectului, de a construi și dota o nouă infrastructură sanitară pentru patologii critice, precum politraumatologie, neurochirurgie și boli cerebrovasculare, este în concordanță cu angajamentele Ministerului Sănătății”, se menționează în Caietul de sarcini.

Structura noului corp

Noul corp al spitalului va dispune de 63 de paturi pentru Terapie Intensivă, repartizate astfel: ORL – 3, Chirurgie generală – 20, Ortopedie – 5, Neurochirurgie – 12, Oftalmologie – 3, Urologie – 12, Chirurgie plastică și reparatorie – 3, și Chirurgie plastică – Arși – 5. De asemenea, vor fi disponibile 19 săli de operații, structurate pe specialități.

Clădirea va avea un regim de înălțime D+P+5E+Platformă heliport. La demisol vor fi amenajate vestiare și spații tehnice, iar la parter va funcționa sectorul de urgență pentru pacienți adulți. Etajele I – IV vor găzdui blocuri operatorii, cu un maxim de șase săli de operație pe nivel, iar etajul V va cuprinde Terapia Intensivă, inclusiv o unitate de transfuzie sangvină și platforma heliport.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *