Carne de porc contaminată cu Trichinella găsită într-o gospodărie din Zorile, comuna Adamclisi.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Prevenirea infecțiilor cu Trichinella spp în județul Constanța

În urma acțiunilor de prevenție și control desfășurate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A.) Constanța, s-a identificat recent o infestație cu Trichinella spp în carnea de porc destinată consumului uman. Pe 21 decembrie 2024, o analiză efectuată de Laboratorul Sanitar Veterinar (L.S.V.S.A.) Constanța a relevat prezența larvelor de Trichinella spiralis într-o probă de carne provenind dintr-o gospodărie din localitatea Zorile, comuna Adamclisi, județul Constanța.

În urma rezultatului pozitiv al analizei, echipele de inspectori de la D.S.V.S.A. Constanța s-au deplasat de urgență la locația respectivă. În cadrul controlului, a fost confiscată întreaga cantitate de carne, care a fost trimisă la o unitate de neutralizare prin incinerare. De asemenea, gospodăria a fost supusă restricțiilor sanitar-veterinare.

Atenționare privind consumul de carne de porc

Reprezentanții DSVSA Constanța subliniază importanța controlului sanitar veterinar în cazul sacrificării porcilor și consumului de carne în gospodării. Aceștia avertizează că sacrificarea porcilor și consumul cărnii fără un control adecvat asupra sănătății animalului și a igienei cărnii pot conduce la consecințe grave pentru sănătatea consumatorilor. Este esențial ca carnea provenită din gospodăriile particulare să nu fie consumată până la finalizarea examenului trichineloscopic și comunicarea rezultatului.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *