Ce companie se va ocupa de întocmirea documentației tehnice pentru demolarea vaporașelor de la intrarea în municipiu?

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Vânzarea vapoarelor din Constanța: Proiectul avansează

Cu aproape trei ani în urmă, Consiliul Local Constanța a aprobat un proiect care vizează casarea și vânzarea a cinci vapoare situate la intrările și ieșirile orașului. În documentația de aprobat, s-a subliniat starea de degradare severă a acestor mijloace de transport naval, cu un grad de uzură depășind 50%. Recent, administrația locală a semnat un contract pentru obținerea documentației tehnice necesare demolării și recepției lucrărilor.

Detalii despre contractul de demolare

Valoarea totală a contractului este de 49.764 lei, fără TVA, iar compania selectată pentru acest serviciu este Marcy Proiect Consulting SRL. Aceasta a fost fondată în 2022 și se specializează în consultanță pentru afaceri și management, având-o ca unic asociat și administrator pe Amela Atena Amet. În primul an de activitate, societatea a raportat o cifră de afaceri de 191.016 lei, un profit net de 134.172 lei, datorii de 129.990 lei și un singur angajat.

Durata contractului și etapele serviciilor

Contractul are o durată de un an, cu posibilitatea de prelungire prin acordul părților. Prestarea serviciilor este organizată în mai multe etape, concretizându-se într-un timp total de 175 de zile pentru primele cinci etape, iar etapa a VI-a va coincide cu perioada de execuție a lucrărilor, adăugându-se 160 de zile pentru recepție.

Motivul casării vaporașelor

Vapoarele au fost casate în aprilie 2022 din cauza uzurii avansate. Demolarea lor va contribui la reducerea cheltuielilor Primăriei Municipiului Constanța și va permite valorificarea acestora ca bunuri fixe, eliberând astfel amplasamentele pentru alte proiecte municipale.

Etapele obținerii documentației tehnice

Serviciul de obținere a documentației tehnice pentru autorizația de demolare include următoarele etape:

  • Etapa I – Elaborarea expertizelor tehnice pentru fiecare postament
  • Etapa II – Crearea documentației necesare obținerii certificatului de urbanism
  • Etapa III – Obținerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism
  • Etapa IV – Elaborarea documentației tehnice pentru autorizația de demolare
  • Etapa V – Obținerea autorizației de demolare
  • Etapa VI – Proiect tehnic de execuție și asistență din partea proiectantului
  • Etapa VII – Documentația pentru obținerea procesului-verbal de recepție
  • Etapa VIII – Semnarea procesului-verbal de recepție

Recepția lucrărilor va permite eliminarea vapoarelor din inventarul bunurilor Unității Administrativ-Teritoriale Constanța.

Locația vapoarelor în Constanța

Vapoarele au fost amplasate în Constanța în anul 2003, pe platoul din fața Gării, pe Bulevardul Mamaia în zona Pescărie și la intrările dinspre Cumpăna, Valu lui Traian și Ovidiu. Acestea au fost inițial în proprietatea Poliției de Frontieră și au fost transferate Primăriei Constanța printr-o hotărâre de guvern.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *