Ciolacu către ambasadorii Uniunii Europene: „România joacă un rol activ în întărirea Uniunii”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 206

Sursa foto:

0:00

Întâlnire între Prim-ministrul României și ambasadorii UE

Pe 16 septembrie 2024, Prim-ministrul Marcel Ciolacu a participat la un mic dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, eveniment găzduit de ambasadorul Ungariei în România, E.S. Zákonyi Botond. Această întâlnire a avut loc în contextul deținerii de către Ungaria a Președinției rotative a Consiliului UE.

Cu acest prilej, premierul a subliniat importanța colaborării între instituțiile europene și statele membre, afirmând că România va continua să sprijine activitatea acestora și să contribuie constructiv la consolidarea Uniunii Europene. „Vom acționa ca un pol de stabilitate și securitate în regiunea noastră”, a declarat Ciolacu.

Obiectivele prioritare ale României în UE

În intervenția sa, prim-ministrul a evidențiat obiectivele comune ale Uniunii Europene, subliniind în mod special importanța aderării complete a României la Spațiul Schengen. Acesta a menționat că prima etapă a acestui proces a fost implementată cu responsabilitate și consecvență de către țara noastră. De asemenea, Ciolacu a apreciat sprijinul constant al Comisiei Europene și al actualei Președinții Ungare în atingerea acestui obiectiv, pe care România își propune să-l finalizeze până la sfârșitul anului.

„Ne bazăm pe atitudinea obiectivă a tuturor partenerilor europeni”, a adăugat premierul.

Dialogul cu Comisia Europeană

Prim-ministrul a menționat și dialogul activ cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, referitor la formarea noii Comisii. Interesul comun al statelor membre este de a asigura o instalare rapidă a viitorului Executiv european, pentru a menține continuitatea și predictibilitatea în cadrul Uniunii.

Priorități economice pentru România

Ciolacu a subliniat, de asemenea, importanța priorităților economice pentru Guvernul României, menționând că continuarea procesului de convergență și reducerea decalajului de dezvoltare față de media Uniunii Europene sunt esențiale pentru a asigura că nimeni nu este lăsat în urmă.

Distribuie acest articol