Licitație pentru Servicii de Medicină a Muncii la CN APM Constanța
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a anunțat organizarea unei licitații pentru contractul „Servicii de medicină a muncii”, având o valoare estimată de 608.000 lei. Ofertele pot fi depuse până pe 21 octombrie 2024, la ora 15:00, fiind deschise în aceeași zi și la aceeași oră. Oferta depusă trebuie să rămână valabilă până la 21 februarie 2025.
Participanții la licitație sunt obligați să prezinte o garanție de 6.080 lei, care trebuie să fie valabilă timp de patru luni de la termenul limită pentru primirea ofertelor. De asemenea, cuantumul garanției de bună execuție va fi de 5% din valoarea contractului, fără TVA.
Obiectul achiziției constă în prestarea de servicii de medicină a muncii pentru un număr maxim de 1.000 angajați ai CN APM SA. Aceste servicii medicale sunt esențiale pentru asigurarea unei supravegheri complete a sănătății lucrătorilor, conform reglementărilor legislative în vigoare.
Reglementări și obligații privind sănătatea în muncă
În conformitate cu Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, angajatorii au datoria de a evalua riscurile la care sunt expuși lucrătorii și de a implementa măsuri de prevenire pentru a îmbunătăți securitatea și sănătatea acestora. Aceste măsuri sunt fundamentale pentru prevenirea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale.
Responsabili de procedura de atribuire
Responsabilii pentru atribuirea acestei proceduri publice sunt: Mihai Teodorescu (director general), Costin Valeriu Avătavului (director general adjunct), Maria Mergiu (director financiar), Mădălina Crețu (șef Departament Resurse Umane, Administrație, SSM), Adina Albu (Serviciul Juridic și Guvernanță Corporativă), Hermina Bectemir (șef Serviciul Achiziții Publice și Gestiune), Adrian Stănciuc (Serviciul Bugete și Control Financiar Preventiv), Gabriela Diana Iordache (șef Birou SSM) și Elena Șincan (responsabil Achiziții din cadrul Serviciului Achiziții Publice și Gestiune). De asemenea, vor contribui și membrii Consiliului de Administrație: Adrian-Daniel Gavruță, Cătălin Diaconu, Mihnea Claudiu Drumea, Elena Vlad, Dan Alexandru Catană și Constantin Chirilă.
Despre CN APM SA Constanța
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a fost înființată prin Hotărârea Guvernului României nr. 517/1998, având ca scop reorganizarea fostei Regii Autonome Administrația Portului Constanța. Aceasta este o societate comercială pe acțiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să desfășoare activități de interes public național, în calitate de administrație portuară.
CN APM SA Constanța îndeplinește funcția de autoritate portuară pentru portul Constanța, inclusiv zonele Midia și Mangalia, precum și pentru portul turistic Tomis. Compania este deținută în proporție de 80% de Ministerul Transporturilor și 20% de Fondul Proprietatea SA.
Performanțele financiare ale CN APM Constanța în 2022 și 2023
În anul fiscal 2022, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a raportat un total de 896 de angajați, înregistrând o cifră de afaceri de 479.165.475 lei și un profit de 114.510.926 lei.
Pentru anul 2023, datele financiare indică o creștere a numărului de salariați la 923, precum și o cifră de afaceri de 545.455.306 lei, cu un profit semnificativ de 195.356.718 lei.
Informații suplimentare despre achiziții publice
Pentru detalii referitoare la procedurile publice care au impact asupra județului Constanța, inclusiv informații despre cine efectuează achiziții și câți bani se generează, este disponibilă categoria „Achiziții, licitații, vânzări”.
De asemenea, în secțiunea „Documente”, pot fi consultate anunțurile de participare la licitații publicate pe platformele oficiale de e-licitatie și SEAP.
Aspecte legale privind activitatea jurnalistică
Conform Legii 190 din 2018, articolul 7, activitatea jurnalistică beneficiază de anumite exonerări de la prevederile Regulamentului GDPR, atâta timp cât se menține un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor personale. Informațiile prezentate sunt de interes public și provin din surse deschise. De asemenea, pentru elaborarea acestui articol au fost utilizate date disponibile pe termene.ro.