Proiectul de investiție al lui Constantin Frățilă pe Bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța
Omul de afaceri Constantin Frățilă se află în procesul obținerii de aprobatări necesare pentru un proiect imobiliar pe Bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Această investiție preconizează construcția unor blocuri cu o înălțime de până la zece etaje. Totuși, înainte de a începe lucrările, este necesară elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), având în vedere că zona este actualmente destinată halelor industriale. Până în prezent, beneficiarul a obținut avizul de mediu necesar de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, inițiatorul acestui proces fiind firma COMCM SA.
Consultarea publică pentru PUZ
Pe 20 noiembrie 2024, Primăria Constanța a inițiat o consultare publică pentru PUZ-ul propus, intitulat „ZRA3 – subzona unităților de depozitare din Planul Urbanistic General Constanța, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 653/1999, conform Aviz de oportunitate nr. 76851/14.04.2022”.
Recent, municipalitatea a publicat raportul consultării, în cadrul căruia a fost primită o observație. Firma Valrom Industrie SRL a formulat o sesizare prin care solicită inițiatorului PUZ-ului să prezinte anumite declarații notariale. Aceste declarații ar trebui să asigure viitorii proprietari că vor fi informați despre activitățile specifice de producție și depozitare desfășurate în apropiere și că nu vor putea emite pretenții care să afecteze activitatea Valrom Industrie SRL.
Detalii despre proiect
Planul Urbanistic Zonal vizează o suprafață de 32,26 hectare, cu scopul de a actualiza reglementările urbanistice pentru terenurile identificabile prin numerele cadastrale 257543, 257544 și 255951, cu o suprafață totală de 185.877 mp. Anul trecut, clădirile existente pe aceste terenuri au fost demolate. Ulterior, PUZ-ul va permite construirea noilor funcțiuni pe terenurile reglementate. În zona afectată de PUZ există proprietăți private ale persoanelor fizice și juridice.
- PUZ-ul propune încadrarea terenului în patru zone de reglementare:
- ZR1 – zonă cu clădiri P – P+2E, destinată showroom-urilor, supermarketurilor, hypermarketurilor, comerțului, serviciilor, birourilor și sediilor administrative;
- ZR2 – zonă mixtă cu construcții P+10E, destinată serviciilor de turism, sănătate, înfrumusețare, comerț, birouri, învățământ, parcaje și locuire colectivă;
- ZR3 – zonă mixtă cu construcții P+10E, destinată serviciilor de proximitate, cum ar fi cabinete de avocatură, mediere, servicii de înfrumusețare, profesii liberale, parcaje și locuire colectivă;
- ZRV – zonă de reglementare pentru spații verzi, parcuri, locuri de joacă și plantații de aliniament.
Zona în care se propune acest proiect este predominant industrială, cu multe hale dezafectate sau aflate într-o stare precară, situate în apropierea Bulevardului Aurel Vlaicu. În ultimii ani, această zonă a început să fie convertită către utilizări rezidențiale, comerciale și de servicii.
Investitorul consideră că noua dezvoltare de locuințe și centre comerciale va avea un impact pozitiv asupra comunității, atât din punct de vedere social, cât și economic, generând totodată locuri de muncă în cadrul centrelor comerciale planificate.
Informații despre COMCM SA
COMCM SA a fost înființată pe 20 februarie 1991 și are sediul pe Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 144 din Constanța. Compania este administrată de Bogdan Nicolae Roșu, Gabriel Alexe și George Cosmin Stancu, având ca acționari pe Constantin Frățilă (33%) și SIF Transilvania (57%). Cifra de afaceri raportată pentru anul 2023 a fost de 69.054.128.
Situația financiară recentă a unei companii
Compania a înregistrat un profit de 8.471.010 lei, în timp ce datoriile totale se ridică la 296.109 lei. De asemenea, aceasta are un singur angajat.