Conflicte la Şcoala Gimnazială nr. 8 din Constanța! Destinația fondurilor de la Târgul Toamnei și organizatorii acestuia. Ascultă discuția cu directorul.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Părinți nemulțumiți de destinația fondurilor strânse la Târgul Toamnei

La cea de-a cincea ediție a Târgului Toamnei, desfășurat pe 4 octombrie, mai mulți părinți de la Școala Gimnazială nr. 8 din municipiul Constanța au exprimat nemulțumiri cu privire la utilizarea banilor strânși. Aceștia susțin că fondurile vor fi redirecționate către proiectele școlii, în loc să fie folosite pentru a le oferi copiilor o masă la o pizzerie sau pentru a le cumpăra diverse produse, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori. De asemenea, părinții afirmă că organizarea târgului de către școală este ilegală, conform declarațiilor inspectorului școlar general, Sorin Mihai, care a precizat că Asociația de Părinți ar trebui să se ocupe de acest eveniment, fără implicarea cadrelor didactice.

Mesajele contradictorii din partea școlii

Pe rețelele sociale, a fost postat un anunț oficial care invita comunitatea să participe la Târgul Toamnei, subliniind atmosfera festivă și oferind oportunități de achiziție a produselor pregătite cu grijă. În ciuda acestui mesaj, părinții au primit informații prin intermediul aplicației de mesagerie care indicau că banii vor fi utilizați pentru proiecte educaționale în colaborare cu parteneri străini, ceea ce a generat indignare și neînțelegeri.

Reacția părinților

Părinții au declarat că participarea lor la târg este motivată de dorința de a aduce bucurie copiilor, dar nu consideră corect ca fondurile să fie alocate exclusiv pentru școală. Aceștia au făcut comparații cu anii anteriori, când banii erau utilizați pentru activități recreative pentru elevi.

Opinie oficială din partea inspectoratului

Inspectorul școlar general Sorin Mihai a subliniat că organizarea târgului de către școală nu este conformă cu reglementările în vigoare. El a explicat că implicarea școlii în acest tip de eveniment nu este permisă, ci ar trebui să fie gestionată exclusiv de către Asociația de Părinți, care are personalitate juridică și poate desfășura astfel de activități fără intervenția cadrelor didactice sau a conducerii școlii.

Clarificări din partea directorului școlii

În urma discuțiilor cu reporterii, directorul unității de învățământ a declarat că părinții sunt cei care se ocupă de organizarea târgului, contestând astfel informațiile conform cărora școala ar fi responsabilă. El a reafirmat că fondurile nu vor fi utilizate de școală, contrar mesajelor care au provocat confuzie în rândul părinților.

Confuzie în gestionarea fondurilor de la târgul școlar

Recent, într-o discuție cu directorul unei școli, s-a pus în evidență implicarea părinților în organizarea activităților școlare și gestionarea fondurilor. Directorul a menționat că, în mod tradițional, părinții sunt cei care se ocupă de astfel de evenimente, dar a lăsat să se înțeleagă că banii strânși nu sunt în mod direct destinați proiectelor școlare.

În continuarea dialogului, directorul a sugerat că, deși există fonduri pentru copii, acestea nu sunt alocate întotdeauna pentru inițiativele școlii. Acesta a adăugat, cu o notă de ironie, că „orice faptă bună se pedepsește”, lăsând loc pentru interpretări legate de gestionarea resurselor.

Informațiile recente sugerează că situația s-ar fi schimbat. Părinții au fost informați vineri, 4 octombrie, că toate fondurile obținute din vânzarea produselor de la târg vor fi gestionate de comitetele de părinți. Totodată, au fost sfătuiți să aloce o sumă pentru „protocol”, pe care să o predea școlii până luni.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *