Descoperă cele mai ridicate prețuri la chirii în Constanța: un apartament cu două camere poate costa până la 1.500 de euro.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Piața închirierilor în Constanța: Zonele cu cele mai mari prețuri

În Constanța, cele mai costisitoare zone pentru închirierea apartamentelor sunt Centrală, Faleză Nord și Universitate (Capitol – Central). Apartamentele cu două camere sunt cele mai populare și căutate, urmate de garsoniere, care ocupă locul al doilea în preferințele chiriașilor. În schimb, apartamentele cu trei camere sunt cele mai puțin solicitate.

Oferta scăzută de locuințe

La nivel național, Constanța se confruntă cu o ofertă restrânsă de locuințe pentru închiriere. Cele mai scumpe orașe pentru chiriași rămân București și Cluj-Napoca, unde cererea ridicată continuă să mențină prețurile la un nivel ridicat.

Prețurile chiriilor în diferite zone

În zona centrală a Constanței, chiria unui apartament cu două camere se situează între 600 și 1.000 de euro, în funcție de suprafața utilă și de îmbunătățiri. Apartamentele cu trei camere au chirii cuprinse între 650 și 1.100 de euro, iar garsonierele ajung la 450 de euro.

În Faleză Nord, prețurile sunt ușor mai accesibile. Chiria unei garsoniere variază între 300 și 350 de euro, apartamentele cu două camere se închiriază cu 350 – 700 de euro, iar cele cu trei camere, cu 600 – 1.500 de euro.

În zona Universitate, prețurile pentru o garsonieră sunt cuprinse între 350 și 400 de euro pe lună, un apartament cu două camere costă între 400 și 950 de euro, iar unul cu trei camere se închiriază între 600 și 1.500 de euro.

Disponibilitatea locuințelor

În ultimele trei luni, chiriașii din Constanța au avut la dispoziție doar 1.800 de apartamente și case pentru închiriere, cea mai mică ofertă din marile orașe. Conform datelor recente, aproape jumătate din cererea de pe piața locală s-a concentrat pe apartamentele cu două camere.

Costurile medii ale chiriilor

Cele mai scumpe proprietăți din Constanța se află în zona centrală, unde chiria medie lunară a fost de 700 de euro în ultimul trimestru. În contrast, zonele precum Abator (Far), Inel II și Tomis II au înregistrat chirii medii de cel mult 500 de euro pe lună.

Factori care influențează piața chiriilor

Creșterea cererii în marile centre regionale și schimbările în preferințele chiriașilor, cum ar fi interesul pentru locuințele noi, sunt principalii factori care afectează piața chiriilor din România. Deși în acest an s-a observat o tendință de stabilizare, nivelul ridicat al dobânzilor, instabilitatea economică și neîncrederea generală vor continua să mențină cererea la un nivel ridicat. Există, de asemenea, discrepanțe semnificative în ceea ce privește costurile de închiriere între orașele mari din țară, precum Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Apartamentele cele mai căutate sunt cele bine conectate la infrastructura urbană, în special cele aflate la distanțe mici de metrou în București.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *