Descoperiri importante în Marea Neagră privind pescuitul ilegal
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un pescador în Marea Neagră, având la bord trei persoane implicate în activități ilegale de pescuit. Aceștia dețineau două tone de pește, alături de mai multe plase de pescuit multifilament, cu o lungime totală de peste 570 de metri, în care erau capturați cinci sturioni.
Pe 23 aprilie 2025, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au desfășurat o acțiune menită să prevină și să combată pescuitul ilegal, nedeclarat și nereglementat. În cadrul operațiunii, a fost detectat un pescador ancorat în apropierea localității Mangalia, unde se aflau un cetățean român și doi cetățeni pakistanezi, care nu aveau documentele necesare pentru activitatea desfășurată.
În urma verificărilor efectuate, au fost găsite mai multe recipiente conținând două tone (2000 kilograme) de pește din specia șprot, depozitate în cutii cu apă și sare. Întreaga cantitate a fost predată unei societăți comerciale specializate în domeniu.
Acțiuni similare în Sulina
În aceeași zi, polițiștii de frontieră din Grupul de Nave Sulina, în colaborare cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au realizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. Aceștia au descoperit, de asemenea, în Marea Neagră, mai multe plase tip multifilament care conțineau capturi de pește.
Verificările suplimentare au relevat o lungime totală a plaselor de 571 metri, în care erau capturați cinci sturioni. Întreaga cantitate de pește a fost eliberată în mediul natural, iar plasele au fost confiscate și introduse în camera de corpuri delicte a instituției pentru continuarea cercetărilor și identificarea autorilor.
În ambele cazuri, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol.