Familia Daraban și colaboratorii – afaceri de 200 milioane de euro, aproape dublu față de Portul Constanța!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 191

Sursa foto:

0:00

Creșterea Impresionantă a Global Defense Logistics SRL în 2023

Global Defense Logistics SRL, o companie privată înființată în 2012, a raportat pentru anul 2023 o cifră de afaceri de peste 200 milioane euro. Aceasta reprezintă aproape dublul veniturilor declarate de Portul Constanța, care administrează Compania Națională Administrația Portului Constanța SA și care a raportat o cifră de afaceri de 102,69 milioane euro. Ambele entități au ca domeniu de activitate servicii anexe transporturilor pe apă.

Performanțele Financiare ale Global Defense Logistics SRL

Asociații Global Defense Logistics SRL au anunțat o creștere de 34% a cifrei de afaceri pentru 2023, atingând suma de 1.000.217.009 lei (aproximativ 200,04 milioane euro). În același timp, profitul a crescut cu 83%, ajungând la 44.353.503 lei, echivalentul a 8,87 milioane euro. Datoriile societății se cifrează la 91.373.590 lei (18,2 milioane euro), iar activele imobilizate sunt de 8.289.436 lei (1,65 milioane euro). Compania are în prezent 25 de angajați.

Locațiile și Structura Societății

Global Defense Logistics SRL își desfășoară activitatea la sediul social situat pe strada Belșugului nr. 7 și la punctul de lucru din incinta Portului, la Poarta 2, în hala de lăcătușerie și atelier de bobinaj, în colaborare cu Sorena SA. La aceeași adresă a sediului social funcționează și societățile Shipsub SRL și Habiteko SRL.

Asociații și Conducerea Companiei

Gabriel Daraban, director comercial la Oil Terminal SA, și Daraban Mihai, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, sunt asociați importanți ai Global Defense Logistics SRL. Gabriel Daraban îndeplinește rolul de asociat și/sau administrator la alte societăți comerciale, precum Gedvec SA și Dynalog Logistic SRL. De asemenea, Daraban Mihai ocupă funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, precum și al CCINA Constanța.

Istoricul Companiei și Evoluția Veniturilor

Global Defense Logistics SRL a înregistrat o evoluție semnificativă a veniturilor în ultimii cinci ani, crescând de la 11,2 milioane euro la 200,04 milioane euro. În 2019, compania a raportat o cifră de afaceri de 181,1 milioane lei, o creștere de peste 300% față de anul anterior, când veniturile au fost de 56,09 milioane lei. În 2020, cifra de afaceri a crescut la 239,9 milioane lei, iar în 2021 a ajuns la 361,3 milioane lei. Anul 2022 a marcat o dublare a veniturilor, atingând suma de 743,9 milioane lei, culminând cu o creștere de 34% în 2023, ajungând la 1.000,2 milioane lei.

Informații Generale despre Global Defense Logistics SRL

Global Defense Logistics SRL, cunoscută anterior sub denumirile Gedvec Defense Logistics SRL și Gedvec Maritim SRL, a fost fondată de Moran Tevfik Lutfi și Haldun Ozbek, cetățeni originari din Turcia, care au devenit ulterior cetățeni români și, respectiv, canadieni. Compania are ca obiectiv principal activități de servicii anexe transporturilor pe apă. În 2015, Daraban Mihai a devenit asociat, iar Gabriel Daraban a preluat ulterior funcția de administrator al societății, care a suferit modificări în structura capitalului social din 2019.

Structura acționariatului Global Defense Logistics SRL

La Global Defense Logistics SRL din Constanța, acționarii principali sunt: Gelasakis Ioannis cu 16,06%, Moran Tevfik Lutfi cu 15%, și frații Daraban, Mihai și Gabriel, fiecare cu 10,38%. Gabriel Daraban deține, de asemenea, funcția de administrator al societății.

Afaceri conexe ale asociaților

Asociații Global Defense Logistics SRL, Moran Tevfik Lutfi și Haldun Ozbek, sunt implicați și în firma Gedvec SA, administrată de Gabriel Daraban, alături de partenerii Groza Sorin și Ioan Toanchină. Gedvec SA oferă servicii anexe transporturilor pe apă și a raportat pierderi financiare pentru anul 2023.

Moran Tevfik Lutfi, Daraban Gabriel și Haldun Ozbek sunt, de asemenea, asociați în societatea Dynalog Logistic SRL, fondată în 2009, cu sediul în Portul Constanța, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 6,14 milioane lei, un profit de 1,15 milioane lei și 5 angajați.

Implicarea lui Moran Tevfik Lutfi în alte afaceri

Moran Tevfik Lutfi este asociat unic și administrator al firmelor Shipsup SRL (2011) și Habitulia Building Enterprise SRL (2018), precum și administrator al societății Habiteko SRL (2022), unde Haldun Ozbek este asociat unic. Shipsup SRL a funcționat anterior ca filială a unei companii offshore din Gibraltar, dar în 2020, Lutfi a preluat integral capitalul social și administrarea acesteia.

Deși Shipsup SRL a raportat anul trecut o pierdere financiară și datorii de 3,7 milioane lei, firma deține active imobilizate evaluate la 3,3 milioane lei. Habitulia Building Enterprise SRL, administrată tot de Lutfi, se ocupă cu cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare și are active imobilizate de 1,1 milioane lei, cu investiții în curs de 4,2 milioane lei.

Habiteko SRL, înființată în 2022 de Haldun Ozbek și administrată de Moran Tevfik Lutfi, are ca obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare, deținând active imobilizate de 743.520 lei și investiții în curs de 2,5 milioane lei.

Considerații legale

Conform Legii 190 din 2018, articolul 7, activitatea jurnalistică beneficiază de anumite exonerări de la prevederile Regulamentului GDPR, cu condiția respectării echilibrului între libertatea de exprimare și protecția datelor personale. Informațiile prezentate sunt de interes public și provin din surse deschise.

Distribuie acest articol