Festivalul de Poezie la Nisip, organizat în Constanța și Corbu. Care sunt datele de desfășurare?

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 157

Sursa foto:

0:00

Festivalul Poezie la Nisip, ediția a V-a, se va desfășura în perioada 5-8 septembrie 2024

În intervalul 5-8 septembrie 2024, va avea loc Festivalul Poezie la Nisip, ajuns la a cincea ediție. Evenimentul se va desfășura în diverse locații neobișnuite din Corbu și Constanța, inclusiv pe plaja Corbu, plaja Neversea din Constanța, terasa The View-BCR Hub, cetatea Histria și în autobuzul City Tour.

Un eveniment literar de prestigiu

Festivalul Poezie la Nisip contribuie la promovarea localităților Constanța și Corbu ca destinații importante pe harta evenimentelor literare din România. Participarea la festival va include invitați de marcă, poeți de renume din toate generațiile, care vin din diverse regiuni culturale ale țării. Printre aceștia se numără nume precum Nora Iuga, Ruxandra Cesereanu, Bogdan Ghiu, Simona Popescu, Svetlana Cârstean, Mugur Grosu, Angela Baciu, Andra Mateucă, Tudor Crețu, Cătălin Mihai Ștefan, Ana Săndulescu, Gabriel Mihăilă și Anca Șerban.

Poeți locali și tineri talentați

La festival vor participa și poeți de la filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, precum Iulia Pană, Daniela Varvara, Amelia Stănescu, Ottilia Ardeleanu, Ioan Florin Stanciu, Mircea Lungu, Ion Codrescu, Mihaela Meravei, Anastasia Dumitru și Marian Ilie. De asemenea, evenimentul va oferi o platformă de promovare și tinerilor poeți, elevi și studenți din Corbu, Medgidia și Constanța.

Obiectivele festivalului

Organizatorii festivalului își propun să promoveze poezia autentică și să faciliteze dialogul între generații, aducând în prim-plan voci ale poeților cu diverse geografii și imagini artistice. Evenimentul va include și o sinestezie cu artele vizuale, muzica și istoria locală, conform comunicatului emis de organizatori.

Parteneriate importante

Festivalul este organizat de Asociația KULTURA, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Corbu, alături de parteneri precum Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța, Agenția de Carte, Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea, Muzeul Național de Artă Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, City Tour Constanța, Pescăria „Sutac”- plaja Corbu și Uniunea Artiștilor Plastici Filiala 1 Constanța.

Distribuie acest articol