Ilie Bolojan trebuie să ofere explicații administrației americane privind anularea alegerilor în România.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Apelul lui Crin Antonescu către Ilie Bolojan

Crin Antonescu, candidat la alegerile prezidenţiale din luna mai, a subliniat că Ilie Bolojan, în calitate de preşedinte interimar, are obligaţia de a contacta administraţia americană pentru a clarifica motivele anulării alegerilor din România. Antonescu a declarat că este esenţial să se asigure că alegerile vor fi democratice, subliniind că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să se implice mai activ în explicarea deciziilor luate de Curtea Constituţională.

Responsabilitatea faţă de opinia publică

Antonescu a menţionat că, deşi intervenţia vicepreşedintelui american J.D. Vance a fost corectă, Românii trebuie să îşi întărească democraţia nu din cauza cerinţelor externe, ci pentru binele propriu. El a afirmat că este nevoie de o mai bună comunicare a autorităţilor către opinia publică românească, pentru a preveni interferenţele în alegeri.

Critica lui J.D. Vance asupra Europei

Într-un discurs la Conferinţa de Securitate de la München, J.D. Vance a criticat aliaţii europeni ai SUA pentru subminarea valorilor democratice. El a subliniat că ameninţările la adresa democraţiei europene vin din interior, nu din exterior, menţionând cu surprindere poziţia unui fost comisar european care a susţinut anularea alegerilor din România.

Ameninţările la adresa democraţiei

Vance a subliniat că democraţia este vulnerabilă atunci când poate fi afectată de influenţe externe, afirmând că un astfel de comportament poate duce la o erodare a valorilor fundamentale ale Europei, valori pe care le împărtăşeşte cu SUA. El a adăugat că este necesar ca Europa să respecte standardele înalte ale democraţiei.

Decizia anulării alegerilor

Vicepreşedintele american a subliniat că anularea alegerilor din România a fost determinată de suspiciuni nejustificate ale unei agenţii de informaţii, precum şi de presiunea din partea vecinilor continentali. Vance a avertizat că, dacă democraţia poate fi influenţată cu sume mici de bani din străinătate, atunci aceasta nu este suficient de robustă.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *