Invazie de țânțari în Palazu Mare! Cetățenii au adresat cereri și DSP-ului: „Intervențiile Primăriei Constanța nu au efect“

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 112

Sursa foto:

0:00

Locuitorii din Palazu Mare confruntă o invazie de țânțari

În acest sezon estival, locuitorii din Palazu Mare se confruntă nu doar cu probleme legate de infrastructură și construcția de blocuri între case, ci și cu o invazie masivă de țânțari. Deși insectele cu zborul enervant și înțepăturile dureroase afectează întregul oraș Constanța, cetățenii din această zonă susțin că acțiunile de dezinsecție desfășurate de Primăria Constanța sunt complet ineficiente.

Dificultăți în a petrece timp în aer liber

Locuitorii declară că în serile de vară este imposibil să petreacă timp în propriile curți din cauza numărului mare de țânțari. Municipalitatea efectuează dezinsecții o dată pe săptămână, dar intervențiile par a nu avea efect, iar mașinile care circulă pe străzi pentru a pulveriza soluții împotriva insectelor nu reușesc să rezolve problema. Astfel, oamenii au început să ia măsuri pe cont propriu, pulverizând soluții atât în jurul locuințelor lor, cât și pe străzi.

Reacția locuitorilor

„Este imposibil să stăm în curte seara, sunt foarte mulți țânțari. Fiecare dintre noi își cumpără soluții și acționăm pe străzi. Acțiunile Primăriei Constanța par a nu avea efect, iar uneori credem că nu se intervine deloc, ci doar se circulă pe străzi. Este ineficient, mai ales că nu se face un tratament pe întreg ansamblul. Numărul țânțarilor pare că s-a înmulțit”, a declarat un locuitor din Palazu Mare.

Îngrijorări legate de sănătate

În acest context, cetățenii din cartierul Palazu Mare au trimis o adresă către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța, având în vedere riscul de infectare cu virusul West Nile. DSP a anunțat că a notificat Primăria Constanța – Direcția Generală Gestionare Servicii Publice – Serviciul Salubrizare și Spații Verzi pentru a lua măsuri urgente în vederea eficientizării acțiunilor de dezinsecție, în scopul prevenirii posibilelor riscuri asupra sănătății populației.

Poziția autorităților

Reprezentanții Municipalității afirmă că acționează uniform, o dată pe săptămână, în întreaga zonă a Constanței, subliniind că Palazu Mare nu este ocolit. Cu toate acestea, țânțarii nu sunt doar o sursă de disconfort, ci și vectori ai unor boli grave, care pot avea consecințe severe asupra sănătății oamenilor. În luna iunie a acestui an, Institutul Național de Sănătate Publică a raportat un caz de infectare cu virusul West Nile în București.

Distribuie acest articol