Lansarea cărții „Poveștile cetății Tomis și ale orașului Constanța”, dedicată Zilelor Europene ale Patrimoniului

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 199

Sursa foto:

0:00

Eveniment cultural dedicat Zilelor Europene ale Patrimoniului

Asociația Dobrogea de Patrimoniu a organizat pe 20 septembrie un eveniment cultural special cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului. Acesta a fost sprijinit de compania IULIUS și a fost realizat în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) și Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.

Lansarea cărții „Poveștile cetății Tomis și ale orașului Constanța”

În cadrul acestui eveniment, a fost lansată cartea „Poveștile cetății Tomis și ale orașului Constanța”, scrisă de Cristian Cealera, doctor în istorie și ghid la MINAC, alături de jurnalistul Auris Luca. Ceremonia a avut loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, începând cu ora 15.00.

Un proiect editorial dedicat patrimoniului cultural

Proiectul editorial este realizat de Asociația Dobrogea de Patrimoniu, cu sprijinul companiei IULIUS, care se specializează în dezvoltarea de proiecte mixed-use de regenerare urbană în România, inclusiv în Constanța. Scopul acestui demers este promovarea cunoașterii și respectării patrimoniului cultural local, subliniind importanța păstrării valorilor culturale.

Provocările clădirilor istorice din Constanța

Arhitectul Radu Cornescu a subliniat că foarte puțini au scris despre clădirile istorice din Constanța, menționând-o pe regretata Doina Pauleanu. De asemenea, a evidențiat că, din păcate, multe dintre aceste clădiri se află într-o stare avansată de degradare. Cornescu a remarcat că desenele realizate de elevii de la Liceul Regina Maria nu sunt făcute la fața locului, ci sunt inspirate din cărți ilustrate. El a adăugat că problema clădirilor deteriorate este extrem de serioasă, iar cartea lansată reprezintă un manifest destinat autorităților responsabile de această situație, inclusiv celor locale.

Distribuie acest articol