Liderul PSD Constanța, Ion Dumitrache, riscă excluderea din partid în cazul în care va fi acuzat de DNA.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Ion Dumitrache, președintele PSD Constanța, sub anchetă pentru corupție

Ion Dumitrache, liderul organizației municipale PSD Constanța, riscă excluderea imediată din partid în cazul în care va fi pus sub acuzare. Aceasta vine pe fondul perchezițiilor efectuate de DNA într-un caz de mită legat de activitățile economice din portul Constanța. Declarația a fost făcută luni de președintele Consiliului Județean Buzău, Lucian Romașcanu.

În acest context, procurorii DNA au desfășurat 41 de percheziții la diverse locații din municipiul Constanța și din port, vizând funcționari publici și oameni de afaceri implicați în activități ilegale de mită. Printre persoanele investigate se numără Ion Dumitrache, precum și George Gabriel Vișan, directorul comercial al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, care este, de asemenea, membru PSD și fost deputat.

Vișan a fost condus de mascați de la sediul CN APMC SA, fiind prezentat pentru audieri. Perchezițiile vizează infracțiuni de luare și dare de mită în legătură cu contracte și închirieri de terenuri în port.

Detalii despre anchetă și implicații

Sursele indică faptul că, pe lângă Dumitrache și Vișan, ancheta îi vizează și pe Eugen Bogatu, fost director portuar, Jean Paul Tucan, precum și pe mai multe societăți care își desfășoară activitatea în Portul Constanța, printre care Sea Container Services SRL, ABC VAL și JT Terminal Constanța.

Procurorii DNA, din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, au demarat cercetări în legătură cu suspiciunile de corupție care ar fi avut loc în perioada 2024-2025. Acestea implică funcționari publici și oameni de afaceri care ar fi comis infracțiuni de mită în contextul activității economice desfășurate în port.

În urma obținerii autorizațiilor legale, perchezițiile au avut loc în 41 de locații din județele Constanța, Dâmbovița, Brașov și municipiul București, incluzând atât instituții publice, cât și domicilii și sedii de societăți comerciale.

Procurorii au subliniat că, în funcție de evoluția anchetei, vor oferi informații suplimentare. De asemenea, este important de menționat că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal, având ca principiu fundamental prezumția de nevinovăție.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *