Intervenții RAJA pentru modernizarea rețelelor de apă în Constanța
Miercuri, 5 februarie 2025, echipele RAJA vor desfășura lucrări de sectorizare și instalare a debitmetrelor în rețelele stradale, parte a proiectului de modernizare și sectorizare a rețelelor de distribuție a apei și reabilitare a sistemului de alimentare cu apă din municipiul Constanța.
Conform informațiilor furnizate de RAJA, în acest context, furnizarea apei potabile va fi întreruptă între orele 09:30 și 15:30 în următoarele zone:
- Perimetrul delimitat de bulevardul Mamaia (partea dreaptă) – str. Prelungirea Bucovinei – str. Eroilor – str. Mihai Eminescu – str. Smârdan – str. Mircea cel Bătrân – bulevardul Mamaia;
- Str. Decebal – tronsonul dintre str. Mircea cel Bătrân și bulevardul Tomis;
- Str. Ion Bănescu și Prelungirea Bucovinei, inclusiv zona de case din spatele Spitalului Militar;
- Str. Mircea cel Bătrân – zona între bulevardul Mamaia și Piața Ovidiu;
- Consumatorii conectați la punctele termice 17, 18, 40, 41 și 42;
- Căminul Militar, Inspectoratul Județean de Urgență, Armonia Hospital, Clinica Regina Maria, Universitatea Maritimă Constanța, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și Administrația Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral.
În aceeași perioadă, este posibil ca utilizatorii de la etajele superioare ale imobilelor să se confrunte cu presiune scăzută a apei sau chiar lipsa totală a acesteia în următoarele zone:
- Peninsulară, Palatul Administrativ Constanța și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța;
- Unitățile de învățământ: Școala Gimnazială nr. 15 “Dan Barbilian”, Colegiul Comercial “Carol I” și Colegiul Național “Mircea cel Bătrân.”
RAJA își cere scuze pentru eventualele neplăceri cauzate abonaților și îi asigură că echipele de intervenție vor depune toate eforturile necesare pentru a finaliza lucrările cât mai repede posibil, astfel încât furnizarea apei potabile să fie reluată prompt.
Utilizatorii din zonele afectate sunt sfătuiți să își asigure o rezervă minimă de apă pentru consum și uz casnic pe durata întreruperii alimentării cu apă. Investițiile în modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă au ca scop îmbunătățirea serviciilor oferite și creșterea calității vieții comunității, prin asigurarea unei capacități mai bune de transport și distribuție a apei, menținerea debitului de alimentare și a calității acesteia, precum și reducerea pierderilor din rețea.