Proiectul de urbanism al medicului stomatolog din București, Khassawneh Salim, revine în atenția Comisiei tehnice
Proiectul inițiat de medicul stomatolog Khassawneh Salim din București este din nou pe masa Comisiei tehnice de urbanism. Acesta vizează elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru introducerea unui teren în intravilan, situat în apropierea comunei Valu lui Traian. În prezent, beneficiarul așteaptă avizul arhitectului-șef, după ce PUZ-ul a fost lansat în consultare publică în luna august a acestui an.
Detaliile PUZ-ului și terenul vizat
PUZ-ul se referă la un teritoriu extravilan, care este delimitat de limita intravilanului, de DN3 și de limitele cadastrale, având ca scop introducerea în intravilan a parcelei cu numărul A120/1/1, inițiat de Khassawneh Salim.
Anul trecut, medicul a depus la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța un memoriu de prezentare pentru a facilita introducerea terenului în intravilan și reglementarea urbanistică a acestuia, în vederea obținerii avizului de mediu. PUZ-ul pentru terenul cu numărul cadastral 232981 a fost supus consultării publice și în luna iulie 2023.
Informații despre teren și acces
Suprafața propusă pentru introducerea în intravilan se ridică la 7.800 mp și este situată la nord de Drumul Național 3, la limita cu Unitatea Administrativ-Teritorială Valu lui Traian. Zona de studiu se află la o distanță de aproximativ 5 km de Zona Industrială Palas și la 3,5 km de centrul comunei. Accesul în zonă se va realiza prin drumul național, iar din sudul proprietății se intenționează crearea unui acces direct. În prezent, nu există utilități în apropierea terenului, dar în faza de avizare se va analiza posibilitatea racordării la rețelele edilitare din Valu lui Traian.
Funcțiunile propuse pentru zona vizată
Pe terenul în discuție se preconizează crearea unei zone funcționale dedicate instituțiilor și serviciilor. Conform PUZ-ului, vor fi permise construirea de clădiri de birouri, spații de depozitare de mici dimensiuni, stații mixte de carburanți, stații de încărcare pentru automobile electrice, stații GPL, unități comerciale, alimentație publică și servicii personale, grupuri sanitare, clădiri tehnice, precum și spații de cazare în regim hotelier. De asemenea, se pot amenaja parcaje, stații de întreținere și reparații auto, spații verzi, facilități pentru sport și agrement, accese pietonale și carosabile, printre altele.