În Memoria Mihaelei Burlacu
Au trecut opt ani de la pierderea prematură a scriitoarei Mihaela Burlacu, iar în apropierea a ceea ce ar fi fost cea de-a 56-a aniversare, ne amintim cu drag de contribuțiile sale literare.
Biografia Mihaelei Burlacu
Mihaela Burlacu s-a născut pe 5 septembrie 1968, în orașul Tulcea. Deși avea o pasiune profundă pentru scris, ea a excelat și în domeniul științelor exacte, fiind absolventă a Liceului de matematică-fizică „Spiru Haret” din Tulcea. Ulterior, a finalizat studiile la Academia de Studii Economice din București, promovând în 1993.
Cariera profesională
Ca profesionist, Mihaela Burlacu a activat ca economist, contabil autorizat și expert evaluator. De asemenea, a ocupat funcția de consilier superior la Direcția Cultură, Sport, Turism și Sănătate din cadrul Consiliului Județean Constanța.
Contribuții literare
Din anul 2005, Mihaela Burlacu a publicat mai multe volume, printre care: „Te iubesc e prea puţin“ (2005), „Rugaţi-vă pentru îngerii ascunşi“ (2007), „Decalogul tăcerilor albastre“ (2008), „O vară de necuprins“ (2010), „Simfonie pentru ciulini“ (2012) și „Cerul meu arcturian“ (2016).
Activități culturale
Mihaela Burlacu a fost membră a Uniunii Scriitorilor din România – filiala Dobrogea, precum și a Asociației Scriitorilor de Limbă Română din Quebec, Canada, din anul 2009. În 2015, Asociația Scriitorilor de Limbă Română din Quebec a lansat „Antologia ASLRQ 2015”, care includea 64 de scriitori, printre care și Mihaela Burlacu, alături de alții cu rădăcini dobrogene, precum Ionuţ Caragea, Valeriu Cuşner, Emilia Dabu, Vasilica Mitrea, Ion Roşioru și Ana Ruse.
Activitatea în cadrul Clubului Artelor
De asemenea, Mihaela a avut o activitate remarcabilă în cadrul Clubului Artelor „Solteris” din Mangalia, sub conducerea prietenei sale, Emilia Dabu.
Moartea tragică
Pe 17 august 2016, s-a anunțat cu tristețe decesul scriitoarei, la doar patru zile după ce și-a lansat volumul „Cerul meu arcturian” la Târgul de Carte „Gaudeamus – Litoral”. La momentul morții, Mihaela Burlacu avea doar 47 de ani.
Amintirea ei rămâne vie prin cuvintele și operele sale, continuând să inspire generații întregi de cititori și scriitori.