Muzeul de Artă Populară din Constanța a luat parte la cea de-a 57-a ediție a Sesiunii Internaționale Științifice „Pontica”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 156

Sursa foto:

0:00

Sesiunea Internațională Științifică „Pontica”, ediția a 57-a

Pe 26 septembrie 2024, specialiștii de la Muzeul de Artă Populară din Constanța au participat la Sesiunea Internațională Științifică „Pontica”, un eveniment prestigios dedicat cercetării și inovației în domeniul muzeografiei.

Panelul „Conservare și valorificare muzeografică”

În cadrul secțiunii „Conservare-restaurare și muzeografie. Evoluții și tendințe actuale”, panelul „Conservare și valorificare muzeografică” a fost susținut de conservatorii Claudia Crăciun și Alina Prian. Aceștia au prezentat lucrarea intitulată „Metode de conservare preventivă și curativă în depozitul de textile și port popular al Muzeului de Artă Populară Constanța. Studiu de caz.”

Panelul „Restaurarea și conservarea obiectelor de patrimoniu”

În aceeași secțiune, restauratorii Aurelia Cionga și Lenuța Carali au abordat tema restaurării, prezentând comunicarea „Restaurarea unei scoarțe din Botiza – Maramureș”. Acest panel a evidențiat importanța și complexitatea proceselor de restaurare în conservarea patrimoniului cultural.

Participarea specialiștilor

Alături de cei patru experți, Claudia Colgiu, trezorierul depozitului de textile, a fost și ea prezentă, contribuind la discuțiile despre conservarea patrimoniului muzeal.

Numărul participanților

Conform informațiilor furnizate, în acest an, Sesiunea Științifică „Pontica” a reunit peste 240 de specialiști din România și din străinătate. Evenimentul, cu o tradiție deosebită, este organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și se desfășoară în perioada 25-27 septembrie.

Distribuie acest articol