Consultare publică pentru un nou ansamblu rezidențial în Constanța
La finalul lunii septembrie, Primăria Constanța a inițiat o consultare publică referitoare la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) propus de familia Pîra, care vizează construirea unui ansamblu rezidențial în apropierea zonei Vivo. Aceștia intenționează să integreze în intravilan terenurile cu numerele cadastrale 220240 și 220329, situate vizavi de mallul Metro I. Recent, administrația locală a prezentat raportul privind informarea și consultarea publicului, menționând că nu au fost primite observații cu privire la acest proiect. În continuare, PUZ-ul urmează să fie aprobat sau respins de consilierii locali din Constanța.
Detalii despre PUZ
Suprafața totală supusă studierii este de 14.265 hectare, dintre care 13.256 hectare sunt reglementate pentru construcții viitoare, iar 1.000 hectare sunt destinate circulațiilor adiacente. Inițiatorii acestui proiect sunt Carmen și Codrean Lucian Pîra, iar regimul de înălțime al clădirilor propuse va varia de la două la cinci etaje.
Acces și infrastructură
Amplasamentul se află în partea de vest a orașului Constanța, în apropierea magazinului Metro 1 și a centrului comercial VIVO. Pe latura de sud-sud-est, terenul este învecinat cu strada A, care va fi inclusă în PUZ. Accesul auto și pietonal către noul cartier, precum și către principalele artere de circulație din zonă, cum ar fi Bulevardul Aurel Vlaicu și viitorul Bulevard Madrid, se va face prin intermediul unui sens giratoriu proiectat la intersecția dintre strada A și Prelungirea Barbu Ștefănescu Delavrancea.
Funcțiuni propuse pentru noul cartier
Beneficiarii proiectului își propun extinderea zonei de intravilan existente, destinată locuirii individuale în centrul zonei studiate, precum și construirea de clădiri cu funcțiuni mixte pe restul suprafeței, incluzând comerț, servicii, învățământ, sănătate, birouri, locuire colectivă și agrement. De asemenea, se dorește reglementarea tuturor loturilor de teren din zona studiată, având în vedere că în prezent nu există circulații auto și pietonale, accesuri, spații verzi sau rețele edilitare.
Construcții admise
Printre utilizările admise, pe teren vor putea fi edificate construcții de locuințe colective de până la cinci etaje, cu funcțiuni publice la parter, birouri, spații comerciale, servicii și dotări de cartier, precum săli de fitness, coafor, cosmetică, xerox, agenții de turism, cabinete medicale și unități de alimentație publică.