O companie solicită COMCM să prezinte declarații notariale suplimentare pentru autorizarea construcției de blocuri pe Bulevardul Aurel Vlaicu.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Proiectul de dezvoltare a ansamblului rezidențial în locul depozitelor COMCM avansează

Constantin Frățilă continuă cu planurile de dezvoltare a unui ansamblu rezidențial pe terenul fostelor depozite COMCM. Pe 20 noiembrie 2024, Primăria Constanța a inițiat o consultare publică pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) „ZRA3 – subzona unităților de depozitare” din cadrul Planului Urbanistic General aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 653/1999, conform Avizului de oportunitate nr. 76851/14.04.2022. Recent, municipalitatea a publicat și raportul informării și consultării publicului.

Acest PUZ vizează o suprafață de 32,26 hectare, având în vedere actualizarea reglementărilor urbanistice pentru terenurile cu numerele cadastrale 257543, 257544 și 255951, care însumează 185.877 mp. Anul trecut, clădirile existente pe aceste terenuri au fost demolate, iar PUZ-ul va permite ulterior construirea de noi funcțiuni. În zona afectată de PUZ se regăsesc atât terenuri deținute de persoane fizice, cât și de persoane juridice.

Zonele de reglementare propuse

PUZ-ul propune încadrarea teritoriului studiat în patru zone de reglementare:

  • ZR1 – zonă destinată clădirilor cu regim de înălțime P – P+2E, incluzând funcțiuni precum show-room, supermarket, hypermarket, comerț, servicii, birouri și sedii administrative;
  • ZR2 – zonă mixtă cu construcții de tip P+10E, care va cuprinde servicii de turism, sănătate, înfrumusețare, comerț, birouri, învățământ, parcaje și locuire colectivă;
  • ZR3 – zonă mixtă cu construcții de tip P+10E, destinată serviciilor de proximitate, cum ar fi cabinete de avocatură, mediere, servicii de înfrumusețare, profesii liberale, parcaje și locuire colectivă;
  • ZRV – zonă pentru spații verzi, parcuri, locuri de joacă și plantații de aliniament.

Impactul reconversiei zonei industriale

Zona în discuție este caracterizată prin prezența unor hale industriale, majoritatea fiind dezafectate sau în stare precară, situate în apropierea Bulevardului Aurel Vlaicu. În ultimii ani, această zonă industrială a început procesul de reconversie către locuințe, comerț și servicii. Potrivit investitorului, dezvoltarea de noi locuințe și centre comerciale ar putea aduce beneficii semnificative atât din perspectiva socială, cât și economică. De asemenea, se estimează crearea de locuri de muncă în cadrul centrelor comerciale propuse.

În cadrul procesului de informare și consultare publică, au fost primite observații din partea proprietarilor din zona de studiu. SC Valrom Industrie SRL a solicitat inițiatorului PUZ să prezinte mai multe declarații notariale. Aceasta include o declarație prin care se angajează să informeze viitorii proprietari cu privire la activitățile de producție/depozitare existente în apropiere și faptul că nu pot emite pretenții care să afecteze activitatea SC Valrom Industrie SRL. De asemenea, este solicitată o declarație care să asigure respectarea prevederilor Legii nr. 350/2001, astfel încât să nu fie afectat dreptul de utilizare a proprietății private a petenților.

În răspunsul formulat, elaboratorul PUZ a subliniat că destinațiile propuse nu vor afecta fondul construit existent în zona studiată. La etapa de autorizare a viitoarelor construcții, se vor obține avizele necesare, conform normativelor și legislației în vigoare, având în vedere vecinătățile existente. Se vor respecta distanțele și reglementările legislative referitoare la proximitatea activităților de producție și depozitare existente.

Informații despre COMCM SA

COMCM SA a fost fondată pe 20 februarie 1991 și își are sediul pe Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 144, în municipiul Constanța. Conducerea companiei este asigurată de Bogdan Nicolae Roșu, Gabriel Alexe și George Cosmin Stancu. Principalele acțiuni sunt deținute de Constantin Frățilă, cu 33%, și de SIF Transilvania, care deține 57% din acțiuni.

Performanțe financiare

În ceea ce privește performanțele financiare, COMCM SA a raportat pentru anul 2023 o cifra de afaceri de 69.054.128 de lei. Profitul obținut a fost de 8.471.010 lei, iar datoriile companiei s-au ridicat la 296.109 lei. Compania are un angajat.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *