Planul Urbanistic propus de familia Pîra pentru realizarea unui ansamblu rezidențial în apropierea mall-ului VIVO este supus consultării publice.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 128

Sursa foto:

0:00

Consultare publică pentru Planul Urbanistic Zonal în Constanța

Primăria Constanța a demarat o consultare publică cu privire la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) inițiat de familia Pîra, care intenționează să dezvolte un ansamblu rezidențial în apropierea mall-ului VIVO. Proiectul prevede introducerea în intravilan a terenurilor cu numerele cadastrale 220240 și 220329, destinate construcției de locuințe.

Cetățenii sunt invitați să își exprime opiniile și sugestiile referitoare la documentele disponibile pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța până la data de 18 octombrie 2024. Comentariile pot fi trimise prin e-mail sau prin poștă la sediul Primăriei, precum și depuse direct la Registratură sau la Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall.

Detalii despre dezbaterea publică

O dezbatere publică va avea loc pe 10 octombrie 2024, în intervalul orar 11:00 – 12:00, la sediul Primăriei Constanța. Noul PUZ reglementează o suprafață totală de 14.265 hectare, din care 13.256 hectare sunt destinate construcțiilor, iar 1.000 hectare pentru circulația adiacente.

Caracteristicile proiectului rezidențial

Proiectul este inițiat de Carmen și Codrean Lucian Pîra, iar regimul de înălțime al clădirilor va varia între două, trei și cinci etaje. Amplasamentul se află la sud-sud-est de strada A, care va fi inclusă în PUZ. Accesul auto și pietonal în noul cartier va fi realizat din strada A, printr-un sens giratoriu propus la intersecția cu Prelungirea Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Utilizări admise și dezvoltarea zonei

Terenurile vizate se află în partea vestică a orașului Constanța, în apropierea magazinului Metro 1 și a centrului comercial VIVO. Beneficiarii proiectului își propun extinderea zonei de intravilan existente, incluzând reglementări pentru locuințe individuale în centrul zonei de studiu și clădiri cu funcțiuni mixte pe restul suprafeței. Acestea vor cuprinde comerț, servicii, învățământ, sănătate, birouri, locuințe colective și spații pentru agrement.

Printre utilizările admise, se vor putea construi locuințe colective de până la cinci etaje, care vor include funcțiuni publice la parter, birouri, spații comerciale și diverse dotări de cartier, precum săli de fitness, coafor, cosmetică, xerox, agenții de turism, cabinete medicale și unități de alimentație publică.

Distribuie acest articol