Prețul gazelor pe timpul iernii. Declarațiile ministrului Energiei privind situația din România, în contextul creșterilor de prețuri din Uniunea Europeană.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Creșterea Prețului Gazelor Naturale în Europa

Prețul gazelor naturale în Europa a început să crească pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu, ceea ce generează îngrijorări în rândul consumatorilor, mai ales într-un context economic în care prețurile au crescut semnificativ. România, care se confruntă cu o majorare a costurilor, este afectată de această tendință.

Stocurile de Gaze din România

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că țara noastră dispune de suficiente gaze înmagazinate pentru a acoperi consumul din această iarnă. Burduja a subliniat că România are implementată o schemă de compensare și plafonare a facturilor, valabilă până la 1 aprilie. Aceasta înseamnă că prețul gazelor pentru consumatorii finali este plafonat.

Producția și Consumul de Gaz

În ceea ce privește stocurile, România a depășit pragul de 100%, având în prezent 103,27% din capacitate. Aceasta se traduce printr-un total de 3,280 miliarde de metri cubi de gaz, cu 77 milioane de metri cubi mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, la sfârșitul lunii octombrie, producția de gaz intern acoperă consumul fără a fi necesară extragerea din depozite, ceea ce permite estimarea că țara ar putea traversa iarna doar cu gaz românesc, cu excepția unor situații punctuale în care companiile aleg să importe gazul din motive economice.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *