Procesiune a Sfinților Dobrogeni în prima zi a anului bisericesc la Constanța! Ce traseu va fi parcurs?

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 126

Sursa foto:

0:00

Procesiune de cinstire a Sfântului Dionisie Exiguul

Duminică, 1 septembrie, Biserica Ortodoxă Română îl omagiază pe Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul, cunoscut și sub numele de cel Smerit. Cu ocazia acestui eveniment, Arhiepiscopia Tomisului va organiza, începând cu ora 17.00, o procesiune dedicată atât Sfântului Dionisie, cât și tuturor Sfinților Dobrogeni.

În cadrul procesiunii vor fi purtate moaștele mai multor sfinți, inclusiv moaștele Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip, aduse de la mănăstirea Cocoș, precum și moaștele Sfinților de la Adamclisi (de la mănăstirea „Sf. Ap. Filip”) și cele ale Sfinților Dasie și Emilian de la Durostorum (de la mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” din Lipnița). De asemenea, vor fi incluse și moaștele Sfinților Epictet și Astion, provenind de la Catedrala arhiepiscopală din Constanța.

La această procesiune vor participa Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, alături de cler și credincioși. Traseul procesiunii va începe de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și va continua pe bulevardul Regina Elisabeta, străzile Remus Opreanu, Revoluției 1989, M. Aurelius, și Aristide Karatzali, cu popasuri de rugăciune la biserica Greacă și în parcarea de la Biblioteca Județeană. De asemenea, vor fi organizate opriri la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Prefectură și Colegiul Național „Mihai Eminescu”, terminându-se la Catedrală.

Rugăciuni pentru unitate și înțelepciune

Cu ocazia acestui eveniment, vor fi înălțate rugăciuni pentru pace în țară, unitatea românilor, dar și pentru sănătatea celor bolnavi. Se va cere, de asemenea, lui Dumnezeu să dăruiască profesorilor și elevilor duhul înțelepciunii și luminarea minții.

Participarea la această procesiune reprezintă o mărturie a credinței noastre ortodoxe și o recunoaștere a sfințeniei celor care au suferit pe pământul Dobrogei. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului subliniază că acest gest este o modalitate frumoasă prin care putem transmite tinerelor generații valorile spirituale autentice ale neamului nostru.

Distribuie acest articol