Programul Spitalului Clinic Județean de Urgență în data de 24 ianuarie

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Informații importante despre programul Ambulatoriului Integrat

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Constanța aduce la cunoștința pacienților că, vineri, 24 ianuarie 2025, Ambulatoriul Integrat, care include cabinetele din cadrul Policlinicii, nu va desfășura consultații. Această decizie este conformă cu legislația în vigoare, ziua respectivă fiind declarată sărbătoare legală, conform Codului Muncii.

Asistența medicală în caz de urgență

Pe durata acestei zile, Unitatea Primiri Urgențe a spitalului va asigura asistența medicală de urgență. De asemenea, activitatea medicală în cadrul spitalului se va desfășura continuu, cu toate liniile de gardă, inclusiv gărzile la domiciliu, fiind asigurate. Spitalul se angajează nu doar să mențină resursele umane, ci și să aibă stocuri adecvate de medicamente și materiale necesare pentru o bună desfășurare a actului medical.

Apel la respectarea măsurilor de vizită

Spitalul face apel la aparținători să respecte programul de vizită și reglementările stabilite prin Ordinul 3670/2022. Astfel, este permis accesul unui singur vizitator pe pacient, iar durata vizitei este limitată la 30 de minute. Vizitatorii care prezintă simptome de infecții respiratorii nu vor avea acces, iar purtarea echipamentului de protecție este obligatorie, acesta fiind disponibil la intrarea în fiecare secție.

Informații despre starea de sănătate a pacienților

Unitatea sanitară reamintește aparținătorilor că pentru a obține informații despre starea de sănătate a pacienților este necesar să respecte legislația în vigoare. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 3670/2022, la internare, fiecare pacient primește un cod unic, care va fi comunicat aparținătorilor. Informațiile despre starea de sănătate pot fi furnizate telefonic doar după confirmarea acestui cod.

Procedura de obținere a informațiilor

Așadar, este necesar ca pacientul sau aparținătorul să furnizeze numele și prenumele aparținătorului, precum și un număr de telefon mobil. Aceste informații sunt esențiale pentru transmiterea automată, prin SMS, a detalii precum secția de internare, numărul salonului, etajul, numele medicului curant și numărul de telefon pentru informații suplimentare, respectând în același timp drepturile pacientului.

Respectarea acestor reguli este un angajament comun pentru siguranța și confidențialitatea pacienților.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *