„ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024”, un proiect cultural amplu dedicat promovării patrimoniului natural și material al comunei Limanu, printr-o serie de evenimente pentru comunitatea locală.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 46

0:00 Începerea Proiectului Cultural „ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024” Asociația „Barză Viezure Mânz”, activă în sudul litoralului românesc, își propune să dezvolte un nou proiect cultural intitulat „ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024 – PATRIMONIU MULTICULTURAL LA LIMITĂ”. Acest demers beneficiază de co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și are ca scop principal realizarea […]

0:00

Începerea Proiectului Cultural „ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024”

Asociația „Barză Viezure Mânz”, activă în sudul litoralului românesc, își propune să dezvolte un nou proiect cultural intitulat „ȘCOALA DE VARĂ LIMANU 2024 – PATRIMONIU MULTICULTURAL LA LIMITĂ”. Acest demers beneficiază de co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și are ca scop principal realizarea unei analize sociale, arhitecturale și de patrimoniu.

Obiectivul principal al proiectului este conștientizarea și sensibilizarea comunității locale, dar și a societății în ansamblu, cu privire la valorile materiale și tradiționale încă prezente în zona de sud a litoralului românesc, axându-se în mod special pe comuna Limanu și pe procesul său de modernizare.

Activitățile Școlii de Vară

În cadrul Școlii de Vară, studenți de la facultățile de arhitectură și sociologie, împreună cu mentori, vor desfășura o cercetare cuprinzătoare a regiunii. Această cercetare va duce la crearea unei hărți care va evidenția obiectivele locale de patrimoniu material și natural. De asemenea, se va elabora un proiect pentru o bibliotecă destinată comunității, care va oferi acces gratuit la cărți și va constitui un spațiu de întâlnire.

Proiectul va include o serie de evenimente menite să implice comunitatea locală, cum ar fi prelegeri susținute de specialiști, expoziții, mese rotunde și ateliere de conștientizare.

Rezultatele așteptate și perioada de desfășurare

Unul dintre rezultatele așteptate este crearea unui Îndrumar de Bune Practici adaptat specificității comunei Limanu. Proiectul se va desfășura în perioada 30 iulie – 15 noiembrie 2024, iar Școala de Vară va avea loc între 6 și 16 septembrie 2024. Detaliile complete ale activităților și evenimentelor vor fi publicate pe pagina de Facebook și pe site-ul asociației.

Partenerii Proiectului

Partenerii implicați în acest proiect includ: Primăria Comunei Limanu, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București, Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Uniunea Arhitecților din România, SG Studio S.R.L., ARHIPERA și Romcim.

Distribuie acest articol