Seria de evenimente dedicate datei de 24 ianuarie în Constanța

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Evenimente dedicate zilei de 24 ianuarie la Centrul Cultural Județean Constanța

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va desfășura o serie de evenimente, atât fizice, cât și online, pentru a celebra un moment important din istoria României, reprezentând începutul procesului de realizare a unui stat național unitar român.

Expoziția “Comori tradiționale în viziunea copiilor”

Expoziția intitulată “Comori tradiționale în viziunea copiilor” va prezenta lucrări originale de pictură și grafică realizate de tineri artiști, cu vârste între 6 și 12 ani. Aceștia au reușit să redea simboluri, motive și tradiții românești printr-o abordare inovatoare și expresivă. Expoziția are rolul de a aduce un omagiu patrimoniului cultural românesc și valorilor naționale, îmbinând trecutul cu perspectiva creativă a celor mici. Lucrările vor include reinterpretări ale broderiilor, costumelor tradiționale și obiectelor specifice, fiecare având o notă distinctivă de originalitate și respect pentru moștenirea culturală.

Coordonarea expoziției este asigurată de profesori din cadrul catedrei de Arte Vizuale, inclusiv Oana Călinescu, Ana-Maria Ceară, Laura Macri și Sabina Maurer.

Expoziția va fi deschisă la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” în perioada 24 ianuarie – 9 februarie 2025, cu program de vizitare sâmbăta între orele 16.00 – 20.00 și duminica între 10.00 – 18.00. Accesul este gratuit.

Activități artistice omagiale

Compartimentul Cercetare, Promovare și Conservare Cultură Tradițională va organiza o activitate extracurriculară intitulată „Unirea Principatelor Române”. Aceasta va include un program artistic omagial dedicat sărbătorii Unirii din 1859, realizat în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 8 din Constanța. Coordonatorul acestei activități este Ana-Laura Parfinov, referent de specialitate.

De asemenea, clasa de canto muzică populară, reprezentată de Grupul Vocal „Muguri de cântec” și condusă de profesoara Elena Plătică, solista Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”, va susține un moment artistic intitulat „Cât trăiesc pe acest pământ”, dedicat acestui moment special.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *