Situația la frontieră în ultimele 24 de ore: Peste 35.300 de vehicule au trecut granița.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 135

Sursa foto:

0:00

Activitatea Poliției de Frontieră în Ultimele 24 de Ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din întreaga țară au realizat formalitățile necesare pentru trecerea frontierei pentru un număr semnificativ de persoane. Astfel, au fost procesate peste 271.900 de persoane, atât cetățeni români, cât și străini, și aproximativ 82.000 de mijloace de transport care au traversat frontiera.

Intrări în România

Pe sensul de intrare în România, prin punctele de frontieră terestre, aeriene și maritime (sosiri din state non-Schengen), au fost efectuate formalitățile pentru 112.261 de persoane, iar 35.342 de mijloace de transport au intrat în țară. Începând cu 10 februarie 2022 și până la 5 septembrie 2024, polițiștii au realizat formalitățile de control pentru 9.894.321 de cetățeni ucraineni care au intrat în România, conform reglementărilor naționale și comunitare.

Informații pentru Călătorii Internaționali

Pentru a facilita călătoriile cetățenilor care doresc să părăsească țara, polițiștii de frontieră oferă informații referitoare la timpii de așteptare în punctele de frontieră deschise traficului internațional. Aceste informații sunt disponibile prin intermediul aplicației Trafic On-line.

Schimbări în Procedurile de Control

Începând cu 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din aeroporturi și porturi maritime nu vor mai efectua formalitățile de control pentru persoanele ce călătoresc în spațiul Schengen. Cu toate acestea, aceștia, împreună cu reprezentanți ai poliției, imigrărilor și jandarmeriei, vor desfășura acțiuni punctuale pentru a verifica identitatea și legalitatea situației persoanelor, precum și pentru a preveni actele ilegale. În ultimele 24 de ore, au fost efectuate aproximativ 6.700 de verificări în aplicația eDAC.

Fapte Ilegale și Sancțiuni

În urma controalelor, polițiștii de frontieră au constatat 141 de fapte ilegale (64 infracțiuni și 77 contravenții) în care a fost încălcată legislația română. Amenzile aplicate au totalizat 57.935 lei, iar bunuri în valoare de peste 34.381.300 lei au fost confiscate pentru a proteja consumatorii. De asemenea, au fost refuzate intrarea în țară a 53 de cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile legale, iar ieșirea din țară a fost interzisă pentru 17 cetățeni români din diverse motive legale.

Lucrări de Reparație la Podul Prieteniei

Autoritățile bulgare efectuează lucrări de reparații pe partea bulgară a Podului Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, proces ce va dura aproximativ 730 de zile. Aceste lucrări se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore, iar circulația va fi alternativă, pe o singură bandă, reglementată prin semaforizare. Având în vedere timpii de așteptare preconizați la PTF Giurgiu, se recomandă utilizarea aplicației Trafic On-line pentru a obține informații despre timpul de așteptare și pentru a considera utilizarea altor puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional, cum ar fi PTF Calafat și PTF Bechet în județul Dolj, sau PTF Zimnicea și PTF Turnu Măgurele în județul Teleorman.

Informații despre Punctele de Trecere a Frontierei din Județul Călărași

Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Călărași (BAC) este deschis pentru autoturisme cu o greutate admisă de până la 3,5 tone. Programul de funcționare al acestui punct este între orele 08:00 și 20:00. De asemenea, în județul Constanța, sunt disponibile următoarele puncte de frontieră: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir.

Strategii pentru Fluidizarea Traficului

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu, autoritățile au implementat măsuri suplimentare pentru a fluidiza traficul. Acestea includ atât creșterea numărului de artere de control, cât și sporirea efectivelor de polițiști de frontieră care se ocupă de verificarea documentelor de călătorie, în limita capacității infrastructurii punctelor de trecere a frontierei.

Colaborare și Măsuri de Siguranță

Polițiștii de frontieră vor acționa conform unui plan de măsuri, în colaborare cu instituțiile publice responsabile de ordinea și siguranța publică. Aceștia vor menține o comunicare constantă cu autoritățile de frontieră din țările vecine, colaborând pentru a implementa măsuri comune de control la frontieră.

Angajamentul Poliției de Frontieră

Poliția de Frontieră Română desfășoară zilnic acțiuni împreună cu alte instituții abilitate pentru a depista și sancționa persoanele care încalcă legea. Autoritățile sunt dedicate facilitării tranzitului prin frontieră pentru toți participanții la trafic și oferă sprijin cetățenilor în orice situație întâmpinată.

Distribuie acest articol