Cursa transnațională de canotaj de coastă organizată de CS Farul Constanța
În cadrul proiectului Ro-Beats, sportivii de la CS Farul Constanța au participat la o cursă transnațională de canotaj de coastă, desfășurată pe o distanță de 10.000 de metri. Aceasta a fost o competiție inedită, realizată pe ergometru, în care sportivi din patru țări: Grecia, Italia, Germania și România, s-au confruntat cu timpul pentru a obține cele mai bune rezultate.
Parteneriatul din cadrul acestui proiect cuprinde patru membri: Clubul Sportiv Farul Constanța (România), Naftikos Omilor Limnou (Grecia), Rowing Club Adriatico (Italia) și RuderKlub Flensburg E V (Germania).
Obiectivele proiectului Ro-Beats
Deși cursa a fost desfășurată la distanță și nu a avut caracter competitiv, scopul principal a fost testarea capacității sportivilor și antrenorilor implicați în proiectul Ro-Beats, în ceea ce privește mobilizarea și utilizarea unor metode neconvenționale de întrecere. Acțiunea a avut un impact pozitiv, fiind caracterizată de bună dispoziție, colaborare între participanți din diverse naționalități și un spirit de echipă puternic, fiind evidentă dorința de a obține rezultate cât mai bune.
CS Farul Constanța a beneficiat de sprijinul Centrului Olimpic de Canotaj de la Năvodari, iar coordonatorii centrului, împreună cu conducerea Federației Române de Canotaj, au fost apreciați pentru contribuția lor.
Sportivii Clubului Sportiv Farul
În cadrul echipei, au concurat sportivi pe distanțe variate, în cinci schimburi: Ionuț Pavel (5.000 m), Florin Monoranu (2.000 m), Andrei Hemen (1.000 m), Petruța Popa (1.000 m) și Anton Avacariței (1.000 m). Antrenorul Ana Maria Ogulturk a fost atentă la performanțele fiecărui sportiv, oferindu-le suport și încurajare în momentele critice, când aceștia aveau nevoie de un plus de concentrare și energie.
De asemenea, echipa „Farul” a fost completată de Antonia Iancu, care a contribuit cu abilitățile sale de producător și analist video.
Despre proiectul Ro-Beats
Proiectul Ro-Beats este finanțat prin Programul Erasmus+ de către Comisia Europeană, având ca scop valorificarea contactului direct cu natura, abordarea decalajului între generații și promovarea egalității între vârste. Canotajul de coastă a fost ales ca disciplină principală, fiind recunoscut ca probă olimpică pentru Los Angeles 2028.