Studenți și elevi din Constanța, prezenți la închiderea expoziției „Literatura și marea. Câteva corăbii-personaj”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 114

Sursa foto:

0:00

Închiderea expoziției „Literatura și marea. Câteva corăbii-personaj” la Constanța

Pe 14 septembrie 2024, a avut loc închiderea expoziției intitulate „Literatura și marea. Câteva corăbii-personaj”, un eveniment care a atras un număr semnificativ de vizitatori.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Muzeului Național al Marinei Române, sala „Lentilei Farului de la Tuzla” a fost plină de public, încă de la ora 10:00.

Printre participanți s-au numărat studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” și ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța, care au avut ocazia să admire modelele expuse.

Expoziția a fost realizată de Adrian G. Romila, un absolvent al Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” și actual membru al Asociației Absolvenților acestui liceu. După o carieră marinărească, Romila s-a dedicat literaturii, obținând o diplomă de licență în Litere la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, urmată de un doctorat în Antropologie și Folclor.

La eveniment au fost prezenți și alți invitați de marcă, printre care doamna dr. Andreea Croitoru, șeful Secției Istoria Marinei din cadrul MNMR, comandorul Mircea Târhoacă, fost comandant al navei-școală „Mircea”, precum și comandorul Abagiu Cornel, comandantul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, dr. Adrian Ilie, director al colegiului, a fost de față.

Invitații au evidențiat importanța lucrării lui Adrian G. Romila, subliniind originalitatea conceptului său de a crea machete de nave care sunt subiecte esențiale în literatura română și internațională. Aceștia au apreciat, de asemenea, modul în care expoziția a fost pregătită, oferind explicații detaliate pentru fiecare expunere, lucru ce a fost realizat cu multă dedicare pe parcursul a mai bine de un an.

Distribuie acest articol