Traficanți de droguri surprinși pe autostradă în timp ce transportau cocaină din Spania, condamnați la ani lungi de închisoare.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Verdict final în cazul traficanților de droguri din Constanța

În dosarul penal al unui grup de traficanți de droguri de mare risc din Constanța, Tribunalul Constanța a pronunțat o sentință finală. La începutul anului trecut, instanța a găsit inculpații vinovați și i-a condamnat la pedepse severe, de până la 13 ani de închisoare. Ulterior, aceștia au contestat sentința prin apel. Pe 17 aprilie, judecătorii au decis soarta a cinci dintre inculpați, care vor sta în închisoare pentru o perioadă considerabilă.

Detalii despre grupul infracțional

Acest grup infracțional era format din șase membri, respectiv trei bărbați și trei femei, fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri și alte fapte conexe. Printre inculpați se numără Daniel Valentin Neculăeș, Baiar Bilghin Amet, Albert Feri Ianoș, Mihaela Mădălina Huzuneanu, Mihaela Nicoleta Bumbăcaru și Felicia Florentina Nenciu.

Acuzațiile aduse

Conform procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din Constanța, în jurul datei de 19 ianuarie 2019, Albert Feri Ianoș și Mihaela Mădălina Huzuneanu au expediat din Olanda, printr-o firmă de curierat, un colet ce conținea aproximativ 500 de grame de cocaină. Coletul a fost introdus în țară între 21 și 22 ianuarie 2019, fiind preluat din București de Baiar Bilghin Amet, care l-a transportat până în zona stației de taxare Fetești pe autostrada A2, unde a fost surprins în flagrant.

În plus, s-a stabilit că, începând cu vara anului 2018, inculpații au introdus droguri de mare risc (cocaină) în țară, pe care le-au depozitat, porționat și vândut în cluburile din Mamaia și în municipiul Constanța, precum și la festivaluri de muzică electronică. Inculpatul Albert Feri Ianoș deținea mai multe locuințe în Mamaia Nord, unde erau stocate și vândute drogurile.

Procesele și condamnările

După finalizarea urmăririi penale, cele șase persoane au fost trimise în judecată de DIICOT. Procesul a durat aproximativ cinci ani pe fond și un an în apel. Tribunalul a condamnat toți inculpații la pedepse între 3 ani și 6 luni și 13 ani și 4 luni, conform sentinței din ianuarie 2024. Așa cum era de așteptat, toți inculpații au declarat apel, sperând la reduceri ale pedepselor. Judecarea apelurilor a avut loc în ianuarie 2025, iar după câteva amânări, a fost pronunțat verdictul final.

Completul compus din doi judecători a respins apelurile depuse de Daniel Valentin Neculăeș și Baiar Bilghin Amet, care au rămas cu pedepsele inițiale: 6 ani de închisoare pentru Amet și 4 ani pentru Neculăeș. În schimb, apelurile celor patru inculpați rămași au fost admise, instanța desființând parțial sentința apelată și dispunând încetarea procesului penal împotriva acestora.

Decizii Judecătorești în Cazul Constituirea unui Grup Infracțional

Recent, instanța a pronunțat o hotărâre în cazul unor inculpați acuzați de constituirea unui grup infracțional, stabilind că a intervenit prescripția răspunderii penale pentru această infracțiune. Această situație a dus la o reducere a pedepselor pentru cei implicați.

Astfel, pedepsele actualizate sunt următoarele: Albert Feri Ianoș va executa o condamnare de 12 ani și 4 luni, Mihaela Mădălina Huzuneanu a fost condamnată la 11 ani și 4 luni, iar Mihaela Nicoleta Bumbăcaru va avea de ispășit 8 ani și 4 luni. În cazul Feliciei Florentina Nenciu, instanța a decis o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare.

Hotărârea pronunțată de Curtea de Apel Constanța este definitivă, fiind emisă pe data de 17 aprilie.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *