Un bărbat a vândut 30 de garsoniere dintr-un bloc pentru 13 mii de euro, deși nu erau în proprietatea sa. Păgubiții încearcă să-l găsească.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Procurorii din Giurgiu anchetează cazuri de înșelăciune imobiliară

Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu a demarat o anchetă în legătură cu mai multe cazuri de înșelăciune în domeniul imobiliar. Un bărbat este acuzat că a pretins că deține un bloc de apartamente și a vândut spații locative care, în realitate, nu îi aparțineau. În urma acestor tranzacții, individul a reușit să strângă peste un milion de euro, printre victime numărându-se și agenți de poliție.

Persoanele păgubite încearcă acum să recupereze banii, însă escrocul le-a declarat că nu mai are fonduri disponibile. Peste 30 de persoane au achitat avansul pentru o garsonieră într-un bloc din Giurgiu, fără a verifica motivul pentru care prețurile erau sub valoarea de piață, de exemplu, 13.000 de euro pentru o locuință de 26 de metri pătrați. Victimele au realizat că au fost înșelate doar după ce nu au mai reușit să ia legătura cu bărbatul care se prezenta ca proprietar.

Unul dintre păgubiți a declarat: „În 2023, el a obținut de la mine și de la câțiva prieteni peste 100.000 de euro. Am încercat să discutăm cu el, dar nu pare să aibă intenția de a restitui banii.” O victimă a relatat că a avut un șoc când a primit un transfer de trei euro înapoi în contul său, după ce l-a somat pe escroc să restituie suma.

Pagubă de peste un milion de euro

Păgubiții au depus plângeri la poliție, dorind să recupereze banii pierduți, dar au aflat că individul a provocat o pagubă considerabilă, de peste un milion de euro. În fața autorităților, suspectul a recunoscut că nu mai dispune de fonduri, explicând că a cheltuit întreaga sumă pe mașini de lux, deși nu deține permis de conducere.

Suspectul este de negăsit

Poliția a deschis un dosar penal pentru înșelăciune, însă suspectul nu poate fi găsit. Victimele au început să ofere recompense pentru orice informație care ar putea duce la identificarea și capturarea escrocului. „Într-unul dintre cazuri, a cerut 5.000 de euro pentru un teren de aproape 600 de metri pătrați, o sumă considerată mică de potențialii cumpărători. Activitatea sa a fost cea mai intensă în primăvara anului trecut, când a promis vânzarea tuturor garsonierelor din blocul respectiv”, a declarat un avocat implicat în caz.

Recomandări pentru evitarea înșelătoriilor

Agenții imobiliari oferă câteva sfaturi pentru a evita capcanele escrocilor. Este esențial să verificați cu atenție actele imobilului înainte de a face o achiziție. De asemenea, se recomandă să plătiți un avans cât mai mic posibil și să semnați contractul în fața unui notar ales de dumneavoastră. Alte sugestii includ:

  • Verificarea actelor imobilului
  • Plata celui mai mic avans posibil
  • Alegerea notarului pentru semnarea contractului
  • Înscrierea precontractului în Cartea Funciară
Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *